Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/dzerieni/alkoholiskie/likieri-vini/limoncelo-i/

Limončelo I

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
6 lieli citroni
1 litrs 90 % spirta
600 g pūdercukurs
1 l ūdens
Gatavošana:
Citronus nomizo, bet mizo tā, lai pie dzeltenās mizas, nepaliek klāt baltā miziņa, jo baltā miziņa ir tā, kas piedod rūgtumu. Sagatavo hermētiski noslēdzamu stikla trauku, kurā gatavos liķieri. Traukā ielej spirtu un pievieno smalki sagrieztu dzelteno citrona miziņu.
Trauku hermētiski noslēdz, liek tumšā vietā uz 8 dienām. Katru dienu trauku sakrata vismaz 1x.
Katliņā ielej ūdeni, uzvāra, pievieno pūdercukuru un maisa līdz viss izkusis. Sanāk sīrups. Sīrupam pielej spirtu ar citrona miziņām, kas 8 dienas rūdzis. Visu labi samaisa un izfiltrē. Izfiltrēto lej pudelēs un liek nostāvēties, vislabāk tumšā, vēsā vietā.
Sāk lietot ne ātrāk, kā pēc mēneša.
Pirms pasniegšanas liek saldētavā. Vislabāk pasniegt „sasaldētās” glāzītēs (glāzītes liek saldētavā, tad izņemot viņas ar ledu aplipušas un aukstas.
Iesūtījis:
Astarte

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS