Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/dzerieni/alkoholiskie/likieri-vini/majas-vinogu-vina-gatavosana/

Mājas vīnogu vīna gatavošana

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
vīnogas
cukurs
Gatavošana:
1) notīra ogas no kātiņiem
2) gaļasmašīnā samaļ vīnogas
3) to pļuru salej traukā
4) uzliek vates vai smilšu maisiņa aizbāzni
5) nogaida, kamēr beidzas intensīvā rūgšana un putošana
6) uzliek sifonu lai turpina rūgt
7) skatās, kad sula nodalās no biezumiem - biezumi sastājas pa virsu kā vāks
8) ar šļauciņu izlaiž no apakšas to sulu, izmazgā raudzējamo pudeli, ja sula ļoti stipra(zilās vīnogas), atšķaida ar ūdeni, turpina raudzēt
9) nolaišana no biezumiem tiek atkārtota vairākas reizes, ja nevēlas galīgi sauso=skābo vīnu, pievieno cukuru pa daļām, 1 reizē ne vairāk par 1 kg uz 20 l tilpumu, iepriekš cukuru izkausējot atlietā vīnā vai ūdenī
* var lietot vīna raugu (Bioefekts), bet vīnogām dabīgais raugs ir vīnogu miziņās un sēklās, tādēļ ja raudzē šādu masu, nevis tīru izspiestu sulu, raugu var nelikt. Kad nolej sulu no biezumiem, mēs uzlejam biezumiem karstu ūdeni un caur kaprona zeķi izspiežam sulu, jo citādi pārāk daudz labuma aiziet biezumos.
Iesūtījis:
Pirtnieks

Komentāri

Laila:
17.10.08 22:29:43

Sveiks, Pirtniek! Liels paldies par padomiem, ļoti kodolīga un vienkārša recepte! Pagaidām esmu tikusi līdz 4.punktam. "Vates vai smilšu maisiņa aizbāzni" - tas ir kā, vienkārši marlē ietītu vati var uzlikt? Un vēl, sifons - tas ir tā trubiņa ar vienu galu topošā vīna pudelē un otru - pudelē ar ūdeni gāzes izvadīšanai, vai kaut kas cits? Paldies!!!! Lai viegla gars un labi klienti! :D
maximuss:
29.07.09 06:48:20

tad nu gan pēdējā sarezģiti aprakstīts. es paļaujos tikai uz garšās receptoriem, pēdējie vel nav pievīluši. rūgšana ir dabīgs process - daba pati parūpējas par visiem PH un cukuriem, ja par skabu pielej ūdeni, nav salduma pieber cukuru - nevienam neintresē vīns kurš tur taisīts pēc grāmatas bet iedzert nevar, jo ir skābs.
caca:
27.09.09 13:59:43

Es shodien grasos ielikt viinu peec shiis Juusu receptes - uz 5 kg samaltu viinogu (skirne Zilga) cik cukura Juus ieteiktu likt?
Peec cik meeneshiem vareeshu pacienaat draugus ar neizakaami garshigo viinogu viinu (esmu paarliecinaata, ka man sanaaks garsiigs).
Es gribeetu pussaldu, ap 7-8 graadiem garsiigu dzeerienu, kuru var plurzaat visu vakaru svechu gaismaa un nepiedzerties :)
Emma:
18.10.12 14:51:34

Ja vīnogas maļ caur gaļas mašīnu, tad samaļ arī kauliņus un vīns kļūst sīvs.Vīnogas nevajadzētu vākt lietus laikā vai agri no rīta, kamēr ir rasa. Lai nesāktos etiķskābā rūgšana, novākšanas dienā nepieciešams ogas atdalīt no kātiņiem, bojātām, iepuvušām ogām un izspiest sulu. Nedrīkst saspiest sēklas, tas vīnam var dot nepatīkamu garšu.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS