Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/dzerieni/alkoholiskie/likieri-vini/pienenu-vins-ii/

Pieneņu vīns II

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 l burka ar pieneņu ziediem
2 citroni
½ kg cukura
1 ĒK rozīnes
3 l verdoša ūdens
Gatavošana:
Salasa pieneņu ziedus. Ziedus atdala no kauslapām un vīnam izmanto tikai pašas dzeltenās ziedlapiņas. Ziedus pārlej ar verdošu ūdeni un 3 dienas atļauj nostāvēties. Iegūto šķidrumu nolej sietā un notecina. Šķidrumam pievieno cukuru un rozīnes. Trauku nosedz ar marli un atstāj rūgt. Līdz ko beigusies pirmais rūgšanas process, pārlejam visu lielā pudelē kopā ar rozīnēm un pudeli aizveram – uzverot uz kakliņa gumijas cimdu un izdur ar adatu nelielu caurumu cimda pirkstā. Kad beigsies rūgšanas process, nolej sietā un tīram dzērienam pievieno, pēc garšas, cukuru. Pārlej pudelēs, tās cieši aizver un uzglabā vēsā, tumšā vietā uz 4 mēnešiem.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

aina:
19.05.12 22:09:07

a kur likt citronus?

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS