Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/dzerieni/alkoholiskie/likieri-vini/piladzu-vins/

Pīlādžu vīns

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
cukurs
pīlādžu- ābolu sula
Gatavošana:
klasiski to taisa 1:3 pīlādžu : ābolu sula, mums sanāca otrādi dažādu apstākļu dēļ.
Apmēram uz 4 litriem sulas, 1 kg cukura. 15-20 l stikla balonā iekšā, virsū vai nu speciālo vīna/alus raudzēšanas korķi vai arī kādu aizvietotāju - korķi, kuram cauri izlaista gumijas trubiņa, kuras ārējais gals ir ūdenī. Der arī gumijas cimds (ar izdurtu caurumu). Vareni amizanti izskatās, kad rūgstot tie gumijas izstrādājumi uzpūšas. Ideja ir - lai gaiss tiek ārā, bet netiek iekšā. Liek gana siltā vietā (>20 grādiem vēlams) kad vīns ir beidzis rūgt (mēnesis, pusotra) - redzams, ka neizdalās vairāk gāze, pagaršo un pievieno vēl cukuru, pēc salduma un stipruma vēlmes atkarīgs cik daudz. Rūgst vēl kādu mēnesi. Droši vien var likt uzreiz visu cukuru, bet tad grūtāk notrāpīt cik sanāks salds.
Vīna raugu klāt nav jāliek, ja vien sulu nesterilizē. Sulu vislabāk spiest svaigu, bet var arī tvaicēt. Ābolu/pīlādžu vietā var izmantot vēl dažādu ogu un augļu sulas. Ak, jā - piebilde par pīlādžiem. Pīlādži ir vai nu jālasa pēc salnām vai arī pirms sulas iegūšanas jāpasaldē saldētavā. Tas noņem lieko sīvumu un laikam padara sulas izspiešanas procesu efektīvāku.
Iesūtījis:
pytonc

Komentāri

Ints:
04.10.05 11:04:57

Var nepūlēties ar pīlādžu sulas spiešanu. Gatavas pīlādžu ogas atbrīvo no kātiņiem un jebkuras kostrukcijas sulu spiedē sasmalcina. Raudzējamā traukā kopā ar sulu liek arī biezumus. Pievieno ābolu un (vai) citu augļu sulu, ūdeni. Krāsai var pielikt nedaudz aroniju ogu. Kad beidzies pirmais, augšējās rūgšanas, posms - atdala jaunvīnu no biezumiem un turpina raudzēšanu kā parasts.
marģers:
23.08.07 15:34:52

no jāņogām ari var taisīt vīnu.ņem 6 litrus dabīgi spiestu jāņogu sulu 12 litrus ūdens 3kg cukura un liek pudelē.kad vairāk neizdalās gāze pēc 1,5 mēneša pievieno vēl 3kgcukura.cukurs obligāti jāizkausē abas reizes pēc mēneša var lietot.
Arvids:
11.09.10 10:41:16

Es vīnu raudzēju ar vīna raugu, tad vīns ir labā kvalitatē. Jaucu kopā dažādas sulas,kas pieliekamā uzkrājušās.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS