Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/dzerieni/alkoholiskie/likieri-vini/plumju-podins/

Plūmju podiņš

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
500 g mazu, dzeltenu plūmīšu (aličas)
500 g sarkano plūmju
500 g cukura
1/2 vaniļas pāksts
1/2 pudeles stipra ruma
Gatavošana:
Plūmes nomazgā, tām izņem kauliņus. Plūmes izvēlēties stingras un bez bojājumiem, labāk, ja lasa pa taisno no koka ar rokām. Lielākās plūmes pārgriež uz pusēm. Samaisa ar cukuru. Traukam uzliek vāku un atstāj pa nakti ievilkties.
Nākamajā dienā plūmes ar cukuru ieber burkā, pievieno gareniski pārgrieztu vaniļas pāksti un pārlej ar rumu. Burkai noslēdz un glabā tumšā, vēsā vietā. Ik pa laikam pārbauda, vai plūmes nav sākušas bojāties. Podiņš būs lietojams ap Ziemassvētkiem.
Gatavošanas laiks:
24 stundas, bet baudīt varēs uz ziemassvētkiem
Iesūtījis:
no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS