Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/dzerieni/alkoholiskie/likieri-vini/ruma-podins/

Ruma podiņš

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
trauks
loti labas kvalitātes ogas
stiprs aromātisks rums
Gatavošana:
Ruma podiņu gatavo jeb pilnveido un papildina visu vasaru.
Pirmās "podiņā" nonāk zemenes, 500 g zemeņu samaisa ar 500 g cukura un ļauj vienu stundu pastāvēt. Pēc tam zemenes iepilda sagatavotajā traukā un pārlej ar 0,7 l vismaz 54% ruma. Traukam uzliek vāku un novieto vēsā vietā, jāraugās, lai ogas vienmēr būtu pārklātas ar alkoholu. Lai tās neuzpeldētu virspusē, vēlams virsū uzlikt šķīvi. Ik pa laikam jāpārbauda, vai ogas nesāk bojāties.
Katrai nākamajai ogu vai augļu šķirnei, ko pievieno "podiņam", jārēķinās ar 500 g ogu, 250 g cukura un tik daudz ruma, lai tas būtu 2-3 cm virs ogām. Ik pa desmit dienām vēlams uzmanīgi apmaisīt un pārbaudīt, vai alkohols ir pietiekamā daudzumā.
Nākamās pievieno ērkšķogas. Ar adatu tās vairākās vietās sadursta, lai rums var sasūkties.
Tad avenes. Jāatceras, ka der vienigi ļoti kvalitatīvas, nebojātas un stingras ogas. Tad ir kārta ķiršiem. Tos ievieto ar visiem kauliņiem, lai ogas nezaudētu formu. Pēc tam var pievienot aprikozes vai persikus, kurus ieteicams blanšēt - tad novelk miziņu, izņem kauliņu un pārgriež uz pusēm vai sadala četrās daļās. Arī plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņu. Septembrī var pievienot sulīgus bumbierus - tos nomizo, izgriež serdi un pašu bumbieri sagriež daiviņās.
Kad "podiņš" papildināts ar pēdējiem augļiem, tam vēl vismaz četras nedēļas jāpaliek mierā. Pēc tam pielej vēl 250 ml ruma, un tad gaidīšanas laiks ir galā! Mēdz gan sacīt, ka saskaņā ar senām tradīcijām -ruma podiņu drīkst aiztikt tikai pirmajā Adventē, bet to izlemiet paši.

Gatavošanas laiks:
visa vasara
Iesūtījis:
dace

Komentāri

sandis:
25.06.07 22:46:02

liekas ka bus labs
Mehs:
27.03.10 00:23:06

Kurā brīdī ir jānokāš un vai pirmās ogas jātur līdz Ziemsvētkiem?

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS