Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/dzerieni/alkoholiskie/likieri-vini/saldo-kirsu-likieris/

Saldo ķiršu liķieris

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
uz 700 g - 1 kg saldie ķirši
0,7 - 1 l degvīns
400 - 600 g cukurs
Gatavošana:
Gatavoju tāpat kā no citām ogām: uz 700 g - 1 kg notīrītu ogu ņem 0,7 - 1 l degvīna, visu šo 3l burkā, aizvāko un mēnesi notur, pa laikam sakratot burku.
Pēc mēneša pieliek 200 - 300 g cukura, aizvāko atkal, aptuveni nedēļas laikā cukurs būs izkusis. Kad tas noticis, nokāšu ogas, šķidrumu atpakaļ 3 litrenē un pieliek atkal 200 - 300 g cukura (kopējais daudzums atkarīgs no ogu skābuma un vēlamās lipīguma pakāpes beigās; saldajiem ķiršiem es vairāk par 500 g cukura kopumā neliktu), aizvāko un gaida, kamēr izšķīst, tad salej smukās pudelēs.
Vislabāk garšo, sākot ar oktobri - novembri, ja tagad ietaisa.
Iesūtījis:
Nora
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS