Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/pamatedieni/cukgalas-plovs/

Cūkgaļas plovs

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
~ 500 g rīsu
1 liela ķiploku galva vai dažas mazas
1 kg cūkgaļas
sāls
pipari
garšvielu maisījums
2 burkāni
2 lieli sīpoli
Gatavošana:

  1. Cūkgaļu sagriež gabaliņos.

  2. Katlā ielej eļļu, uzkarsē un uz lielas liesmas gaļu apcep.

  3. Sīpolus sagriež gabaliņos.

  4. Burkānus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.

  5. Sīpolus un burkānus pievieno gaļai.

  6. Samaisa un apcep, līdz burkāni maina krāsu un sīpoli paliek zeltaini.

  7. Pievieno garšvielas un sāli. Pārlej ūdeni, lai nosedz gaļu, uzliek vāku un nedaudz pasautē.


  8. Pieber rīsus un samaisa.

  9. Pārlej ūdeni, tā, lai nosedz un vēl nedaudz.

  10. Katlam uzliek vāku, nogriež uz pašu mazāko liesmu un vāra, līdz rīsi mīksti. NEMAISA!


  11. Kad rīsi uzbrieduši un pa virsu visi palikuši mīksti. Plovs gatavs. Nogriež uguni. Ņem veselu ķiploka galviņu un iesprauž plovā. Tā lai nosedz un atstāj ievilkties uz kādām 15 minūtēm. Tas dod ķiploka garšu visam plovam. Pirms ēšanas ķiploku izņem. Ķiploku var pasniegt kopā ar plovu.

  12. * jo vairāk burkānu, jo dzeltenāks plovs.
    * ja negaršo burkāni, tos sarīvē.
    * ķiplokgalvu pievieno plovam veselu (garša fantastiska). 1x redzot šo procesu, kā ķiploku iesprauž plovā, neticēju, ka tas dod ķiploku garšu...tagad ticu. Pie tam viņš pēc izņemšanas no plova ir dikti garšīgs.
    * garšvielas:karijs, hmeli-suneli, sāls, malti melnie pipari, lauru lapas, kaltētas dilles, malts koriands, ķiploks.
Iesūtījis:
Lora

Komentāri

Viktorija:
12.02.08 13:49:18

Es plovam, bez visām minētām sastāvdaļām, lieku klāt papriku (labāk sarkanu, lai atšķiras ar krāsu no burkāniem) - apcepu tāpat, kā sīpolus un burkānus. Pirms pieberu rīsus, pielieku arī 1-3 sīki sagrieztas žāvētas aprikozes (1-3 gb. ir šajā receptē minētajam produktu daudzumam - ja liek vairāk, tad plovs sanāks skābs).
Anna:
22.02.08 12:40:37

Baigi labais sanāca. Pirmo reizi taisīju tādu plovu, un pat vīram ļoti garšoja, jo viņam vispār gaļa, kura ir sautēta negaršo. Bet šoreiz bij labi. Paldies!!!
arabiete:
10.06.08 22:02:38

ļoti garšīgs!
Dace:
17.09.08 20:29:31

Garšīgi, bet pa daudz rīsu :)
Kochs:
08.10.08 11:19:38

jautajums kadus risus lietojat,jo tas jau ari ir svarigi.
Linards:
23.10.08 18:06:08

Baigais labais, tikai uzmanīgi ar to NEMAISIET !!!
Man būs jauns katliņš :)
Ņamī!
Iveta:
17.01.09 20:20:14

Super, paldies par recepti. Pēc šīs receptes esmu jau taisījusi vairakas reizes un vienmēr sanāk ļoti garšīgi.
gita:
26.02.09 12:28:08

Domāju ka šeit izmanto parastos gargraudu rīsus.

Man tik jautājums par ūdeni, vai nevar šādā veidā pieliet par daudz ūdeni? Man bail ka tādā gadījumā var sanākt ķepīgs plovs, ko pēc tam nevarētu nosaukt par plovu.
baboon:
27.02.09 15:11:46

Paldies par recepti!
Uztaisīju- visi slavē :)
Rīdzinieks!:
07.04.09 09:58:19

Katram protams sava gaume. Man personīgi un gardēžiem draugiem ir pret tādām garšvielām kā karijs, koriandrs. Te pat labāk iederētos baziliks. Tā pat ar veselu ķiploku nelieku bet dažas notīrītas daiviņas:)
inka:
15.04.09 22:27:27

OK, pameeginaashu...a kaa tad ar to tomaatu meerci???!!!
inga:
18.05.09 21:06:34

superigs sanaca plovins!
Sanda:
14.08.09 15:21:39

Man jav galinja cepas.. bet tieshaam, kaa ar tomaatu meerci? m?
Liene:
31.08.09 15:54:36

es plovu vienmēr taisu ar Spilvas saldo tomātu mērci,kuru pievienoju apceptai gaļai+garšv.+ burkāns+sīpols (klāt bišķi pielieku šķipsniņu cukuru),bišķi pasautēju un ļauju kādas 15 min ievilkties,tad visu lieku izvārītiem rīsiem klāt,man un manai ģimenei ļoti garšo
Andis:
09.09.09 15:27:45

Kārtējo reizi pārbaudu, ka šī ir labākā plova recepte :)
Jānis:
17.09.09 23:21:21

Tiešām sanāk garšīgi! Daudz atzinumu un visi, kuri pagaršojuši, prasa recepti!
Linda:
06.10.09 14:59:14

Īstam plovam nav jāliek klāt tomātu mērce!
Tīne:
27.10.09 11:30:59

es taisu plovu šādi
0,5kg rīsi
0,5kg burkāni
0,5kg sīpoli
0,5kg gaļas- jā vēlas gaļu var vairāk pagatavoju tāpat kā iepriekš teikts .tikai tad kad viss ir apcepts es lieku sakarsētā cepeškrāsnī un tur sautēju.sanāk irdens un gards
dacka:
09.11.09 17:55:52

supergarshiigi.paldies
elza:
10.11.09 21:08:16

Ljoti garshiigi sanaaca:)paldies par receptiiti.un arii soljanku es gatavoju peec tavas receptiites ,sanaaca gluzji kaa restoraanaa;)
kel:
19.11.09 20:17:34

Cik ilgi apmeeram tie riisi tur jaavaara?
Kaspars:
25.11.09 13:06:16

Veel var pielikt klaat zaaveetas pluumes!! Lieiski garso! :)
Diāna:
27.11.09 12:19:54

Kas šī ir par garšvielu? hmeli-suneli
kaitalinja:
14.12.09 16:26:50

Ir tāda garšviela kas domāta pamatā kaukāza ēdieniem.Es pamēģināju šo recepti un esmu sajūsmā :)
Mincīte:
06.02.10 19:40:11

Garšīgs gan, tikai jāliek proporcijas, lai būtu vairāk šķidruma un tas, pieberot rīsus, nepiedegtu. man bija nepiedegošais katls, tādēļ to piedeguma garoziņu izņēmu un viss bija OK. Vispār ir jāpiešaujas pie šāda gatavošanas veida...
Nav ne trekns, ne sauss...tā kā vajag. Paldies par recepti!
buzz:
07.03.10 14:38:29

Es visu liku kā pēc receptes.,+ vēl pieliku tomāta pastu un sarkano papriku/pūlveriiti!!!!
Egils:
17.03.10 11:19:59

...garšvielas:karijs, hmeli-suneli, sāls, malti melnie pipari, lauru lapas, kaltētas dilles, malts koriands, ķiploks....sakiet lūdzu ,vai no īsta plova garšas kaut kas arī ir jūtams.Plovs vai pilavs ar to jau slavējās ka ir dažāds-ar aitas gaļu , vai gaļu vispār , ar zivīm un dārzeņiem , ar augļiem un ogām . Ir taču tik daudz variāciju , bet šeit tik komplicēta garšas buķete , ka uznāk šaubas vai jūtama būs plova =rīsi ar piedevām ,kas gatavoti kopā vienā katlā .
Baibux666:
08.04.10 20:01:09

Tiešām ļoti garšīgi.Paldies par recepti.
Maris:
18.04.10 14:08:10

Liels paldies par briniskigo recepti :)) loti garsigi sanaca visu izdariju ka rakstijat paldies.
Viva:
07.05.10 13:22:57

Loti laba recepte, šo plovu taisīju jau reizes sešas!!!!!!!
Jasmīna:
26.05.10 16:49:25

Visgardākais plovs ir ar Basmati rīsiem.Rīsus pirms tam mērcēju, tad viņi ir irdeni.un vārīt uz lēnas uguns mazā ūdens daudzumā.Gaļiņu sacepu kopā ar sīpolu, rīvētiem burkāniem un papriku.No garšvielām klāt lieku kardemonu,koriandra graudus,mix piparu maisījumu, lauru lapas, sāli.Un mazliet visam klāt tomātu mērci(saldo), pa virsu bagātīgi zaļumus.
Rikitons:
20.06.10 18:50:19

Garša laba!
...vienīgi, tas "nemaisīt", palika par kaut ko tumšu katla apakšā.
musliks:
15.07.10 22:16:42

Ļoti laba recepte, mūsu ģimenei ļoti garšoja!
vita:
08.09.10 17:13:58

ķiploku liek ar visu miziņu?
labais:
11.10.10 08:00:18

garšīgāk ar vistas gaļu
ome:
23.10.10 17:58:52

var pievienot arī apceptus šampinjonus,protams arī apceptus skaidiņās rīvētus burkānus,arī papriku
Herce:
02.11.10 22:22:17

Man arī piedega... :(
ņam, ņam:
03.11.10 15:10:43

Super recepte, ļoti garšīgi sanāca!! Paldies! :)
ma:
16.11.10 08:16:18

Ar to nepiedegsanu ir taa, ja to visu gatavo cepeskraasnii, tad tiesaam maisiit arii nevajag, kaut gan es neemu aaraa un maisiiju, iznaaca labs. Udeni nav jaazeelo, jo riisi panem visu mitrumu.
piex:
20.01.11 20:48:39

mmmmmmm fantastisks plovs , ļoti garšīgs . Paldies par recepti :)
zhurx:
31.01.11 14:00:34

Vislabākā plova recepte! Pat sīcis ēda, kaut gan ir ļoti izvēlīgs.
Tikai, ja nemaisa, piedeg - žēl tādu gardumu mest ārā. Tāpēc ik pa laikam pamaisu.
Cooker:
03.02.11 17:12:54

Man arii sanaaca ljoti gards- ka vel nekad!!!!
Milzigs paldies par recepti :)
Dace:
11.02.11 12:02:03

Tikai iepazinos ar recepti. Pati parasti lieku atsevišķi klāt gatavus rīsus, bet nezinu vai tā vajag, tad jau nekas nepiedeg.Lieku arī tomātu pastu. Vai tiešām nevajag ?
Iveta:
13.02.11 18:53:49

Es jau šo recepti taisi kuro reizi- vienmēr apakša nedaudz piedeg, bet tas ir tā vērts! Recepte ir vienkārši fantastiska. :))
lipiigaa:
29.04.11 21:10:02

ideāls plovs sanāca, paldies par recepti, pirmo reizi taisījām kopā ar puisi - vienkārši dievīgs, labākais plovs ko esam dzīvē baudījuši :)
uzbeks:
16.05.11 17:53:18

ljoti garsigs,plovs.
bocis:
26.05.11 18:43:25

sakārdinājāt, eju mēģināt gatavot. līdz vēlākam.
dadzite:
05.06.11 14:55:04

Plovs tiešām garšīgs, tikai lai ktliņš pēc tam nav jāberž daru tā , kad viss jau uzvārijies tinu katliņu dvielī, lieku maisā(iepirkumu), sienu ciet un kādu stundu paturu( ne manis izdomāta gudrība). Kad ņem laukā viss ir gatavs.
Reinis:
15.06.11 15:22:05

Izskatās supergardi, iešu nu mēģināt taisīt.
Paldies.
Reinis:
15.06.11 17:10:28

sanāca ļoti garšīgi,tiešām. Tikai ar to nemaisīšanu ir tā kā ir, ja nav nepiedegošs katls tad ir ok, bet manā gadījumā bija piededzis, bet ganjau ar to arī tiksim galā.
Titan:
21.06.11 08:11:44

Tiešām labs - pat man sanāca ar 1 reizi!
pavāre:
08.07.11 22:14:16

jā, es arī uztaisiju plovu pēc šīs receptes. tiešām ļoti gardi! :)
Līga:
19.07.11 19:18:00

Atbrauca ciemiņi no Vācijas un LIDO viņi nogaršoja PLOVU(ĻOTI GARŠOJA).Aizbraucot es ciemo, viņi pasūtīju plovu. Nepatīk man gatavot un visar īsti nemaku. Interneta uzgaju uz šo recepti un... Mīļš, liels PALDIES par sīku pagatavošanas skaidrojumu.Iznāca labs un notiesājam lielu bļodu.
Maris:
07.08.11 18:37:06

Nu idejali taisu jau 10reizi :)) labaku plovu nesmmu edis.
SAN4O!!!!:
10.08.11 14:42:53

lasīju atsauksmes un esmu iedvesmots, man patīk gatavot, to daru ar baudu un zinu, ka esmu labākais!!
:))) tapēc gatavošu šo plovu, redzēsim, kas sanāks, tad došu savu recenziju!!!
Tikko ieliku ķiploku un tad likšu dvieļos un maisiņā, kā te viens gudrs vīrs izteicās!!
tad jutīs kā ir!!
Mad@ra:
27.09.11 16:46:47

Nekad nebiju pati taisījusi plovu,šī bija pirmā reize.Esmu patīkami pārsteigta- sanāca labāks nekā es biju plānojusi!Gaļiņa pietiekami mīksta un viss izdevies.Tikai es atļāvos pāris reizes pamaisīt,lai nepiecepas.Paldies receptes īpašniecei! Tiešām ņņaammīīgi :)
kikii:
04.10.11 14:02:52

Liels paldies par recepti!!!

Sanaaca loti gardi!
lielo katlu viirieshi izeeda 1dienas laikaa. :)
Dace:
09.10.11 16:02:19

ļoti garšīgi, viegli un ātri :) noēdām arī ātri;)
Kristīne:
12.10.11 19:18:30

Paldies! Pirmo reizi gatavoju plovu, un sanāca lieliski! Par to nemaisīšanu- kamēr es nemaisīju nekas nedega, riktīgi forši sautējās. Tomēr kā jau jauniņajai, nobījos no komentāriem par piedegšanu un samaisīju. Momentā rīsi sāka piedegt pie kastroļa dibena. Tāpēc tiešām- NEMAISIET! lABĀK PIELIET VAIRĀK ŪDENI! :)

RECEPTE FORŠA! Man patika!
Agrita:
23.10.11 14:08:58

Plovs ir vienkārši DIEVīGS!!
Un nekas un nekur NEPIEDEG, tikai ūdeni nevajag žēLOT un tad jau 15 min (es izmantoju BASMATI RīSUS) var droši darīt ko citu un vēl ķiplociņu katliņā uz 15 min uz tās pašas sildvirsmas (man ir elektriskā plīts virsma) var droši beigās atstāt.
liga:
30.10.11 14:11:06

Bija ļoti garšīgi, visiem garšoja
mazulis ponijs:
08.11.11 14:05:18

Es cugalas vieta pieliku alna galu vienkarsi super ta jau recepte laba!!!
Gustavs:
13.11.11 15:57:24

Es gatavoju nedaudz savādāk, pamatā pēc īstas Uzbeku receptes:

1) citā katlā atsevišķi liek vārīties ūdeni, ko liet klāt rīsiem.
2) rīsus ieliek mērcēties, vislabāk tekošā ūdenī ~6 paciņas x 125g (Valdo ir OK).
3) tāpat ieliek mērcēties ~150-200g rozīņu.
4) sautējamā katlā (ar biezām sienām) ielej Saulespuķu eļļu (nerafinētu!), kādus 200 ml, uzkarsē.
5) pirmos liek 2 sagrieztus sīpolus un 1 sagrieztu ķiploku (veselu galviņu). pacepina...
6) liek klāt nelielos gabaliņos sagrieztu cūkgaļu, vismaz kādus 600g, vislabāk kakla karbonādi. apcep...
7) liek klāt garšvielas: sāli, kādu pus ēdamkaroti, 1-2 tējkarotes sarkanos, asos maltos piparus (pulverīti), nedaudz maltus melnos piparus, pierīvē nedaudz muskatriekstu.
8) liek klāt sarīvētus burkānus, kādus 700g. nogriež uguni uz mazāko, sautē ~20 minūtes.
9) liek klāt rīsus un rozīnes, uzgāž virsū verdošu ūdeni, tā lai ne tikai pārklāj, bet ir ~2 cm pa virsu (precīzi nepateikšu). protams, samaisa.
10) sautē ~30-40 min., beigās iespauž veselu ķiploku.
Gustavs:
13.11.11 18:44:23

Papildinājums: 1) ņemot vērā, ka viens vesels ķiploks jau tika pielikts sākumā, varbūt beigās labāk "iespraust" tikai pusi ķiploka, vai varbūt pat vispār nelikt (bez gan neesmu mēginājis).
2) garšvielām vēl var pielikt klāt 1 tējkaroti adžikas pulveri.

Ja arī gatavojiet pēc šī raksta receptes, ļoti iesaku pamēģināt plovam likt klāt rozīnes un maltos, sarkanos, asos piparus!
es:
06.12.11 22:04:12

Sen sen nebiju taisījusi plovu, bet sanāca ļoti garšīgs, tikai rīsi laikam nebija īstie, plovs bija tāds kā saķepis. Es gan pieliku tomātu mērci krāsai un nedaudz adžiku asumiņam, jo nebija hmeļi- suneļi, koriandrs un dilles.
Paldies Lorai, tik daudzi jau iecienījuši tavu receptīti un es arī.
Labais:
04.01.12 17:37:06

Plovs Labais, sanāca gards,bet ja kāds jautā par tomātu mērci....! Pajautājiet tiem, kuri ir no PLOVA dzimtenes, un Jūs nomētās ar akmeņiem. Nevienam PLOVAM neliek klāt tomātu mērci....! Pazūd garšas un aromāts...!
Guardangel:
08.01.12 20:22:42

Liku 2x mazāk rīsu un 2x vairāk burkānu un citas garšvielas - plova (sarkanā un zaļā paprika, zira, bārbele, kurkuma) un mazliet hmeli-suneli. Sanāca garšīgi. Pie katliņa gan bišķi pierāva, kaut arī cītīgi maisīju, kopš rīsu pievienošanas.
Ingucis:
20.01.12 17:37:22

Sanaaca debeskiigi...PALDIES!!!
Pavārs:
22.02.12 15:26:37

Lieku stikla pīlē cepeškrāsnī pie 180C un viss super. Ūdeni leju lai viss pārsedzās apm. 1.5līdz 2cm, tad rīsi sasūc lieliski un nav ne pa sausu ne pa mitru. Un beigās mīļie ir plovā jāizkausē un jāsamaisa pus paciņa sviests!!!Tad rīsi nav sausi un birst kā kartupeļi no maisa:)
zz yo:
24.02.12 15:43:38

es daru visu to pasu,bet vel klat lieku rozines, tomatu pastu un pec varisanas lieku uz 20min cepeskrasni, garsa daudz labaka paliek.sita recepte ir tiesi no pilsetas BAKU
inta:
16.07.12 23:20:18

Recepte izskatījās nenopietna, dīvaini likās, ka nekas nav jāapcep, jāliek tomātu mērce.
Izdarīju visu kā receptē,nemaisīju pēc rīsu pievienošanas un labi sasautējās,nekādu problēmu.
Jāsaka, ka garšvielām ir milzīga nozīme, kā arī veselajam ķiplokam.
Šādu plovu taisīju pirmo reizi, ēdājs bija ļoti apmierināts.
Vienkārša un ļoti laba recepte! Liels paldies!
Santa:
27.07.12 19:53:46

uuuuuu, labs!!! Sanāca ar pirmo reizi, salasījos komentārus un nemaisīju. Šķiet, ka sāls varēja būt vairāk, bet to jau var pats katrs pielikt.
Paldies, ilgi domāju, vai mēģināt ko jaunu, jo iepriekš biju taisījusi pa vienkāršo. Bet nu tagad mācība ir rokā :)
PALDIES :)
Tētis saviem sīkajiem :):
23.09.12 00:29:43

Sarunājām ar bērniem taisīt PLOVU, ēdu viens pats, jo izrādās mamma taisa labāk, uzgāju šo recepti, trijatā izēdām visu katliņu, un sīkie teica, ka tādu garšīgu plovu vēl nekad nav ēduši :D a bērni nav lieli :D tagad taisīšu vēl reiz, tad redzēs, varbūt man toriez vienkārši samisējās :D Liels paldies par recepti :)
Liene M:
11.12.12 18:57:46

Gatavoju pirmo reiz sanaca super.Vel visam pieberu klat timianu un dat bija gards.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS