Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/abolkuka-izcila/

Ābolkūka - izcilā

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
4 olas
1 glāze cukurs
2 glāzes milti + cik vajag, lai samīcītu mīklu
200 g sviests
1/2 TK soda un 9% etiķis tās dzēšanai, vai 1/2 paciņa cepamais pulveris
citrona miziņa
1 paciņa vanilīna cukurs vai drusku vanilīns
āboli
Gatavošana:


  1. Ābolus nomizo un sagriež daiviņās. Ja āboli skābi, pārkaisa cukuru un ļauj sacukuroties, kamēr mīkla gatavojas. Ja āboli nav pārāk skābi, tad nevajag cukuru.

  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
    Dzeltenumus saputo ar 1/2 glāzi cukura. Tad iesijā miltus, cepamo pulveri vai pielej dzēstu sodu un vaniļas cukuru.
    Uz rupjās dārzeņu rīves pierīvē sviestu un pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu.

  3. Mīklu mīca ar rokām, līdz mīkla atlec no tām. Ja nepieciešams drusku pievieno miltus, lai var samīcīt. 1/3 mīklas liek saldētavā.

  4. Cepamo formu (ieteicams: ar maliņām, apaļo un ar caurumu pa vidu) ietauko un izklāj ar mīklu, kā groziņu (ar paceltām malām), ar tādu aprēķinu, ka jāpilda ar āboliem, sakultiem olu baltumiem un rīvēta mīkla pa virsu.
    Mīklas "groziņā" liek ābolus.

  5. Olu baltumiem pievieno ~ 1-2 TK citrona sulas un kuļ līdz veidojas stingras putas. Pievieno 1/2 glāzi cukura un sakuļ. Pārklāj ābolus.
    1/3 mīklas izņem no saldētavas un uz rupjās rīves pārrīvē pa virsu baltumiem.

  6. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180*C 60 minūtes.

Iesūtījis:
Daiga. Foto: Elitochka

Komentāri

Sniedze:
28.10.09 15:30:43

Viena no manām mīļākajām ābolu kūkām. Ļoti garšīga un patiesībā vienkārši pagatavojama
freesia:
30.10.09 15:33:54

šī ir tiešam super kūka!
elfinss:
31.10.09 15:43:17

Pievienojos - kūka ļoti garšīga!!!
zuikelis:
02.11.09 20:19:45

man kaut kaa ne paaraak! par sausu likaas!
Kima:
02.11.09 23:38:34

īstākais gardums :)))
Sariza:
03.11.09 15:11:45

Man arī sanāca pasausa, jo par ilgu cepās. Elektriskajā cepeškrāsnī pietiek pilnīgi ar minūtēm 30-40. Lai nesaplok tik strauji, var cept 30 min.,tad slēgt ārā un cepeškrāsns durtiņas nedaudz atvērt vēl pēc kādām 10-20 min. Lai kūka atdziest krāsnī, tad nesaplaks tik ļoti.
Ieva:
05.11.09 14:02:30

Cik daudz ir PUSPACINA CEPAMAIS PULVERIS un VANILAS CUKURS??? Man veikala sis lietas ir tikai iepakojuma pa 300 g!
zaiga:
09.11.09 20:23:25

Loti garsiga kuka sanaca,tikai es ieteiktu mazak likt klat cukuru,man skita parak salda.
danu:
13.11.09 21:25:02

man ari kautka ne parak,bet izcepas ideali
mmmmīiiiiiiiitttttttttttttttttttttttrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaa:
29.03.10 15:27:35

Ļoti laba
ņammmmm:
01.04.10 15:09:37

Super, tā tik ir ābolkūka,visiem iesaku,dodu pieci,vienīgais ko daru, ābolus apcepu ar cukuru sviestā,tad vēl gardāk sanāk....
Vējaslota:
22.05.11 13:01:12

Ļoti laba recepte, es tikai lieku uz mazaku laiku, pilnigi pietiek ar 30-40 minutem!
man:
16.09.11 16:23:53

viss it kā labi sanāca arī ar 3 olām( man nebija mājās 4), bet tikai tā mīkla kaut kā negaršoja labi-aia nu par daudz vaniļas cukura vai arī vaniļa neiet kopā ar citronu..ir kādi viedokļi?
danis:
03.11.11 19:03:21

ļoti garšīga :)
Iwetta:
19.02.12 20:44:06

Visa visuma loti garsiga,tikai cukuru nakamreiz tiesam liksu mazliet mazak. Likas par saldu

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS