Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/abolu-kuka-no-atras-miklas/

Ābolu kūka no “Ātrās mīklas”

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Ātrai mīklai:
1 paciņa margarīns (200gr)
1 paciņa biezpiens (200gr)
3 olas
3 glāzes milti
1 glāze cukura
1 TK soda

Virsmai:
āboli (to vietā var likt arī bumbierus, rabarberus, plūmes, ogas, u.c. augļus)
cukurs
skābs krējums
kanēlis
Gatavošana:




  1. Visas sastāvdaļas sajauc bļodā un samīca.

  2. Mīklu noliek ledusskapī nedaudz atdzist.



  3. Tikmēr paņem ābolus, nomizo, sagriež daiviņās, pēc tam šķēlītēs.

  4. Izklāj pannu ar foliju un izkaisa nedaudz miltus.



  5. Liek virsū mīklu. To vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu, lai biezums būtu vienāds.

  6. Liek virsū ābolus. Tos var kārtot rindiņās vai arī likt nevienmērīgi. Kā sirds vēlas.

  7. Pārkaisa cukuru.

  8. Uzklāj skābu krējumu.

  9. Pārkaisa ar kanēli.

  10. Liek cepeškrāsnī cepties uz lēnas uguns ~40 minūtes. Nu tā, lai tā cepšanās nav pārāk karsta un pārāk strauja, lai kūka nepiedeg.

  11. Pasniedz tāpat vai ar vaniļas mērci.
Iesūtījis:
ora

Komentāri

Anna:
08.09.05 17:23:51

šodien mēģināšu, paldies par recepti! Vai plūmes arī var izmantot kā pildījumu, vai nebūs par skābu un vai krējumu tad arī vajag?
ora:
11.09.05 21:55:06

Nebūs nebūs pa skābu. Protams, skābā krējuma vietā var lietot arī saldo :)
Monika:
14.09.05 08:43:41

Uzcepu! Super! Paldies par recepti! Iznāk ļoti labi arī bez folijas un pakaisītajiem miltiem ;)
mākonīts:
27.09.05 02:22:25

nu bet apmēram cik grādos vajadzētu likt?
Sunce:
29.09.05 12:09:15

Paldies par izsmeļošo recepti un galvenais - par bildēm!!!! Forši, ka var redzēt to, kā kam kurā brīdī jāizskatās :)))
ora:
06.11.05 23:04:46

Paldies:) Tagad pate skatos un aš siekalas satecēja;)
Anita:
24.09.06 15:53:27

ES uztaisiiju šo kūku, man ļoti iegaršojās.. Un viņu tik viegli pagatavot, ir.. PALDIES, par recepti.
tunika:
24.09.06 17:44:01

vaaaau!Laba gan,liku pa vidu skābās veikala plūmes.Super!
sole:
25.09.06 11:21:04

iznāca superlaba!
ora:
27.09.06 17:26:26

Man prieks! =)
ora a.k.a. cuba
Stefa:
03.10.06 21:05:18

Nebija slikta,garšīga,taču man kaut kā šķita pa sausu un arī cukuru prasījās nedaudz vairāk...
mintene:
03.10.06 21:45:16

es ar sho recepti ar kaadas ashpadsmi reizes izproveeju :D bija ok
ņam-ņam:
04.10.06 17:03:17

šī kūka ņam-ņam! Paldies par recepti! Man jo īpaši garšo ar bumieriem - super laba!!!
Araga:
08.10.06 10:50:20

ņammmī, paldiesa par recepti... tik gards un ātri paggatavojams rausis.
amri:
31.10.06 22:45:23

kas ar to temperatuuru?
cuba:
20.11.06 10:03:32

amri, parcik manai plītej nav temperatūras noteicēja, tad liesmu vnk. nogriežu uz mazāko, lai nepiedeg. Nu pārāk karstu nevajadzētu gan. To vidējo, pie kuras parasti cep kūkas:)
eiprila:
29.03.07 16:19:22

Es cepu 180 grados ari 40 min. Sanāca ļoti garšīgi, uzliku bumbierus pa virsu šoreiz. es liku klāt mājas vistu olas un mans rausītis sanāca burvīgi zeltains... Paldies par gardo recepti :)
EB:
14.04.07 00:39:23

Pec visiem jusmigiem komentiem, es laikam gaidiju ko vairak... Na slikta kuka, bet es otrreiz necepshu.
Sabīne:
11.06.07 18:01:37

mmmmm,siekalas saskrēja,šodien pat mēģināšu uztaisīt!Paldies!
cepēja:
11.09.07 12:12:25

Biezpiena vietaa liek pusotru glāzi kefīra un ir tāpati tautā saucamā "kefīrene" un cep tikai 20 min.
juris:
23.09.07 11:32:35

Garšīgi
Inga:
12.10.07 20:29:31

Ļoti labi izdevās.Garšīgi arī!
Karīna:
14.11.07 09:39:41

Paldies par recepti vakar pagatavoju, ļoti garšīgi, vienkārši un ātri :) Pasniedzu ar vaniļas mērci! Vnk super! :)
Primula:
19.03.08 17:43:01

jau 5 reizi cepu, loti patiik, atri, viegli un garsiigi. sodien atkal cepu
Airita:
17.09.08 16:47:07

Es cepu gandrīz tāpat bet ar niansēm, margarīnu kausēju un biezpienu beržu caur sietu, mīkla sanāk tāda veindabīga un rīvēju klāt apelsīnu miziņu. Un vēl nianse, ka cepu mīklu ar āboliem, rabarberiem, bumbieriem, kas nu tai sezonas laikā pieejams. Bet kad gatava tad apleju ar tādu kā mērcīti glāze skābe krējuma + nepilna glāze cukura un virsū lieku veselas ogas, tieši šim nolūkam saldēju ogas pa vienai, uz tās karstās kūkas viņas ātri atkūst, nav zaudējušas ne skatu ne aromātu, un arī janvārī var ēst kūku kā vasarā. Arī jau sagatavotus rabarberus vasarā saldēju tieši priekš šīs plātsmaizes.
sapne:
25.02.09 20:34:42

Nu tā, darīju visu kā autore rakstīja, bet sanāca, ne tā kā gribējās ... piedega apakša :( līdz ar ko ne visai ēdama sanāca ābolmaize, kā arī gribējās mazliet plānāku to maizīti, ne tik biezu :)
kā arī labāk ābolus likt rindiņā vienu pēc otra cieši klāt (kā to darīja autore), jo ja salikti haotiski, griežot viss izjūk :)
Tie būtu mani novērojumi, un ieteikumi :))
mazā cepēja:
16.03.09 15:01:42

man ir 11 gadi un si ir mana pirma kuka ko cepu un ta man sanaca loti garsigi paldies par jauko recept:)
Eksperementālais kidiņš:
16.03.09 17:42:31

es šo kuku taisu ar savu draudzeni Lauru_mazo cep'eju. :)
un ja,tas ir loti jautri!
lellle:
27.07.09 12:41:06

Šodien mēģināšu cept
lellle:
27.07.09 18:15:23

Lielumlielais paldies autorei par šo recepti! Kūka sanāca dievīga!!! Šī tagad būs mana mīļākā kūka!
lieliska::
15.08.09 16:05:03

Tiešām ļoti garšīga sanāca kūka...
puukainis:
07.09.09 18:46:26

bus jaizmeigina isklausas garsigi :)
lasmuks:
11.10.09 12:47:23

loti garsigi vel esgribetu velreis nogarsot....
Lietus:
28.10.09 11:20:16

6odien megina6u taisit kuku kas iznaks......:)
vista:
24.08.10 12:51:16

sanāca ļoti garšīga.
angel4444:
11.05.11 18:49:13

Ljoti gardi, ne sarezjgjiiti un sanaaca izcept normaali - nepiedega nekas! Es gan aabolu vietaa liku aabolu zapti! Paldies par recepti!! Meegjinaashu arii ar citaam sastaavdaljaam!!!
kirsuoka:
29.07.11 14:37:44

Paldiedsloti laba un atra recepte Tokai es parastisajaucu skabo krejumu ar cukuruparleju un uzkaisu kaneli. katris jau dara ka grib un vaniliju pieberu drusku .
Kii:
23.09.11 18:42:55

Liels pladies!!! Labākā, ātrākā un garšīgākā mīklas recepte, kuru atradu.
Samanta:
19.03.12 18:00:44

garšiga ļoti paldie!! par recepti. :)
Lailuxis:
24.06.12 21:30:42

Ābollus var ari sarīvēt.
Bubble gum:
09.10.12 18:15:15

Šo kūku jau gatavoju kopš 2007.gada. Perfekti un ātri. Garšīgi, protams arī. Nesen arī pašai mīklai pieliku ābolus klāt, sanāca vēl labāk :)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS