Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/biezpiena-cepumu-kuka/

Biezpiena – cepumu kūka

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
(tortes izmērs 5 x 6 selgas cepumi)
6 paciņas biezpiens
4 kārtas Šaha cepumu - 1 kārtai 30 cepumi
400 g marmelāde – dzeltena, sarkana, zaļa
2 paciņas saldais krējums Pērle vai 0,5 l
skābs ievārījums – man bija Plūmju
1 glāze cukurs

Glazūrai:
5-6 ĒK kakao (cik nu rūgts patīk)
5 ĒK cukurs
200 g sviests
Gatavošana:

  1. Uz paplātes izklāj pergamentu, izkārto cepumus (labāk bez maliņām ņemt paplāti). Cepumus uz mirkli iemērc pienā pirms likšanas.

  2. Biezpienu samīca.

  3. Marmelādi sagriež gabaliņos ~ 0,5x0,5 cm.

  4. Marmelādi pievieno biezpienam un iemaisa arī 1/2 glāzi cukura.

  5. Saldo krējumu saputo ar otru pusglāzi cukura un iemaisa biezpiena masā.

  6. Uz cepumiem liek 1/2 no biezpiena masas un izlīdzina.

  7. Pa virsu liek pienā iemērktus cepumus.

  8. Pārziež sābu ievārījumu (dzērveņu vai brūkleņu). Man bija plūmes.

  9. Atkal kārta pienā iemērktus cepumus. Tad otru pusi biezpiena masu izklāj.

  10. Un cepumu kārta, kas iemērkti pienā.

  11. Sviestu ar cukuru izkausē un iemaisa kakao. Pārlej kūku.
Iesūtījis:
Lora

Komentāri

lita:
05.05.09 19:46:51

MMM, cik garda!!!!
Dana:
07.05.09 01:00:54

Vēl variācija virs biezpiena masas liek ievārījumu - tādu skābāku un pa virsu uzber apgrauzdētas auzu pārslas ar cukuru un tad tik liek cepumus...bet mērcēt vidējās kārtas nevajag jo mitrums no biezpiena ir pietiekošs.
Greznošanai - ar biezpiena masu apsmērē arī sānus un "pielipina" auzu pārslas, virsū var kādus augļus utt. pēc pašu izdomas.
Inga:
10.05.09 01:13:04

man loti garso!!!
Roberts:
13.05.09 19:35:01

Jāpaprasa mammai lai drikstu uztaisiit!
lasma:
20.05.09 19:08:45

shi ir ideali garda,nammi
Tortīte:
22.05.09 11:11:41

es esmu "selgas" fans nezinu kā "šahs" vispār garšo :D
Anna:
11.06.09 02:02:47

šahs garšo tāpat kā selga, tikai ir mazliet sausāki. un maksā nevis 3, bet 1.5 Ls kilogramā!

Es taisīju apaļā formā, arī bija ok.
Bet vienmēr biezpienu samaļu kombainā, jo pašai nepatīk kunkuļains-iznāk viendabīga, krēmīga masa. Tikai želatīnu gan liku klāt, samaltais biezpiens nav tik stingrs.

Un izgāzos ar šokolādi-gribēju kā labāk, tāpēc kausēju šokolādes kluci, bet glazūra tā sastinga, ka griežot kūka juka ārā! Tāpēc receptē minētā glazūra ir daudz labāka šim variantam ;)))
Pepja:
25.06.09 10:48:58

Brīvdienās uztaisīju nelielu (3x3)tortīti vecākiem uz kāzu gadadienu...mmmm mēli varēja norīt un visi pukojās, ka tik maziņu uztaisīju :) Ievārījumu liku uz katras kārtas pirms biezpiena, man bija brūkleņu ievārījums.
Paldies par receptīti! ;)
nita:
30.06.10 19:43:38

Biezpiena vietā var ņemt gatavos saldos sieriņus, tad nevajag ne cukuru, ne putkrējumu. Par ideju glazūrai -paldies! neienāca prātā!
Kristaps:
29.12.10 13:32:50

Cik selgas pacinas vajadzetu?
Mince:
22.01.11 20:29:52

Lai nav kunkuļains biezpiens - izmanto vājpiena biezpienu (0,1%). Sanāk kā siera kūkai masa.

Ja gribi interesantāku garšu pamatnei - cepumus saberž sīkās druskās un sajauc ar kausētu sviestu, izliek uz virsmas un sapresē. Tad liek pa virsu biezpienu.

Cukura vietā es lieku 2/3 bundžiņu pilnpiena, bet saldo krējumu putoju bez cukura. Pilnpiens dod interesantāku garšas niansi biezpiena masai.

Biezpiena masā var likt arī atkausētas ogas (sasaldētas var nopirkt vai arī izmanto vasarā saldētavā saliktās). Mums ļoti garšo tāda "ogu maize".
Unda:
04.02.11 23:43:02

Paldies par recepti! Kūka sanāca vnk perfekta!
FOFOFOFOFOF:
19.02.11 21:18:05

es arī iztaisīju un ļoti ļoti garšiga mmmmmmmmmm
lote:
27.02.11 14:20:59

tūlīt iešu pataisīt!
Linda:
17.08.11 20:27:06

Čāw Lora.. ;)- paldies par recepti.. ;)

Ām.. cik sviestu, cukuru un kakao tu liki pārlējumam?? ;)
mamma:
15.09.11 16:42:07

Paldies,par recepti-sanācA TRAKOTI GARDI!
kri:
26.09.11 19:25:50

Man lieka ka kūka ir fantastiska, es ari tulīt mēģināšu taisīt.:)
lili:
11.10.11 12:40:41

Liels paldies par recepti! Ciemiņi un jubilāre bija sajūsmā:)
Dāma:
06.11.11 19:02:40

Mana iecienītākā kūka.Iesaku izmēģināt.. :)
Meitene:
17.11.11 19:39:14

Tiešām bija ļoti garda kūka.Taisījām Latvijas dz./d. skolā. Sanāca brīnišķīga! Klasesbiedri un skolotāja ļoti slavēja, sākumā teica,ka esot par lielu kā mēs apēdīšot, bet vēlāk pat gribējās vēl. Tiešām ļoti garda kūka. Paldies par šo precīzo recepti! :)
Kuka:
26.11.11 15:31:17

cik gramuy biezpiena ir domats paciņaa
Bonija:
11.09.12 15:36:48

šo kūku jau gatavoju vairākas reizes un ciemiņiem vnm ļooti ļooti garšo.Laba recepte!Ātri un garšīgi!
Roberts:
16.05.13 12:47:52

Ļoti garda kūka tā tagad tieši pēc šis receptes ir mana mīļāka kūka P.S Nežēlīgi garda kūka

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS