Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/buberts/

Buberts

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 l piena
10 ĒK mannas
5 olas
1 paciņa vanilīna cukura
4 ĒK cukura
škipsna sāls
Gatavošana:


  1. Katliņu, kurā gatavosim bubertu, liekam uz uguns. Ielej pienu, pievieno 2 ĒK cukura un karsē līdz piens uzvārās.

  2. Kamēr piens karsējas. Ņem 2 traukus un olas. Olas uzmanīgi pārsit uz pusēm un atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus atdala ļoti uzmanīgi, lai nebūtu neviena dzeltenuma kriksīša.

  3. Olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un kuļ.


  4. Kad olu baltumu ir sakūlušies līdz putām, pievieno 2 ĒK cukura, vanilīna cukuru un turpina putot līdz baltumi ir sakulti stingrās putās.



  5. Tikmēr arī piens ir uzkarsis. Pienā sijājot pievieno mannu un nepārtraukti maisa. Maisa līdz manna ir pievienota, jāmaisa ir strauji, manna ir jāber sijājot un pa nedaudz porcijām, lai neveidojas kunkuļi. Biezputrai ir jābūt normāla biezuma, bet nevar būt pārāk šķidra. Biezputru vāra līdz manna uzbriedusi. Vārot vislak maisa. Kad manna piebriedusi, uguni nogriež uz pašu mazāko.


  6. Biezputrai pievieno olu dzeltenumus un samaisa. Visu gatavo uz mazas uguns.


  7. Olu baltumus, pirms likšanas klāt, nedaudz uzputo un pievieno mannas biezputrai. Olu baltumus lēnām iecilā biezputrā. !Nemaisi, bet iecilā! To visu dara uz lēnas uguns. Kad olu baltumu iecilāti, pakarsē vēl 1-2 minūtes un buberts gatavs.

  8. Bubertu pasniedz ar ķīseli, mērci.
Gatavošanas laiks:
45 minūtes
Iesūtījis:
Lora

Komentāri

Evijuks:
09.02.06 14:11:59

Visu darīju precīzi pēc receptes un sanāca ļooooti garšīgs buberts!!!! Gaidu lielos ēdējus mājās!
iron:
21.08.06 18:24:04

uff,viens no maniem mīļākajiem saldēdieniem,tik žēl,ka tāda ņemšanās (uzmanība vajadzīga)
Dace:
30.04.07 19:41:13

Tas nav buberts, bet mannā putra ar olām! :-)
Īsts buberts ir no miltiem.
Dudas:D:
02.10.07 16:13:14

Bet es tak nemaaku:(
kamitis:
04.10.07 12:03:51

Es ar' šitādu mājās taisu. Ļoti garšīgs sanāk.
kika1994:
06.03.08 14:52:43

Es taisiiju bubertu, bet man vins nesanaca, kapec?visu dariju pec receptes...man sanaaca loti plana ta un skidra (nevis biezas putas)olas baltumi?......
Kadel?
Ma:
12.07.08 09:55:17

Ļoti labi parādīts gatavošanas process! :)
Ma:
12.07.08 09:56:18

Ļoti labi parādīts gatavošanas process! :)
Inese:
09.08.08 01:24:46

Meginaju. Sanaaca. Kaut kas loti vienkarsi pagatavojams, nu bet looti garsiigs.
daina:
30.10.08 15:36:49

cik cilvēkiem ir šī recepte?
daina:
30.10.08 15:38:37

cik cilvēkiem ir šī recepte?
elija:
08.11.08 16:24:32

ir ir sitais buberts jo ir gan manna buberts gan miltu buberts. tik ziniet ko es nedaru ka seit? es olas dzeltenumus ar saputoju ar cukuru un tadu lieku manna klat un sakak vienkarsi ideala garsa!
sally:
23.11.08 18:51:26

recepte baigi labā, paldies!
Vita:
15.03.09 13:46:21

Nu man arī tikko sanāca varen labs saldais! :)
Paldies autoram par recepti! :)
Vnk superīgs bubertiņš!Varēšu iepriecināt savu ģimenīti! :)
lana:
16.05.09 19:26:52

loti garshigi,man un viram loti patika!!!
Līga:
10.08.09 21:08:10

Mmmmmmm....sanāca ņammīgi!!!!
arī labi:
12.08.09 19:47:46

Es daru mazliet savādāk- nevis vāru mannas biezputru un tad iejaucu olas, bet tā: lieku vārīties pusi no paredzētā piena, sajaucu otru pusi piena ar mannu, olas dzeltenumiem un cukuru. Tad šo maisījumu pievienoju pienam, kas jau vārās. Sanāk ļoti viendabīga masa. Un tad pievienoju saputotus olu baltumus.
rudais:
18.09.09 15:46:34

MAn ar sanāca, patiesībā pat ļoti viegli un ātri pagatavot. Ļoti garšīgi
Sarugtinatais Mazdels:
01.10.09 18:00:32

Jāsaka, ka mannas buberts, lai ari ar minimalu miltu buberta garšu, ir nebaudāms. "Īstais", no kartupļu un kviešu miltu maisijuma gatavotais Buberts ir saldēdiens pavisam citā līmenī.
laima.:
07.10.09 18:50:39

njāmm. man tads skola jataisa.:D
liekas ka būs namīgi.
Loriana:
26.03.10 20:19:05

Tikko uzmeistaroju šo bubertu....aizgāja uz urā:) ! Garšīgs....
Marija:
26.04.10 05:35:24

Sanāca ļoti labs! Es gan drusku vairāk cukuru un mannu liku klāt, lai ir tāds, kā manā bērnībā :) Viens no maniem vismīļākajiem saldajiem ēdieniem.
Linda:
30.08.10 19:41:06

Nu ļoti gards sanāca, vien pievienoju vēl 11to ēdamkaroti ar mannu, jo savādāk likās, ka būs par šķidru!
Iveta:
22.10.10 22:00:55

Tik un tā šai receptei nav nekā kopēja ar bērnības buberta garšu, atceros, tas bija koši dzeltens (bez konservantiem un E...),pieļauju, ka jāliek klāt olu dzeltenumi... Lai veicas... Vidzemes meitenes, atsaucieties, pie jums, Madonas rajona Dzelzavā 90.gadu sākumā - buberts bija visgaršīgākais!!!Un noteikti ir joprojām!!!
ebite un bite:
12.11.10 19:34:36

mums ar sanāca baigi labais! ņammmmmmma!
klara:
11.12.10 17:47:23

es visu daru mazliet vienkaršāk. vēl neuzvārītā pienā ieberu tāpat ar karoti mannu, tad nesaiet kunkuļos. cukuru un vaiļu lieku tikai pie dzeltenuma, ko sakuļu visu kopā un lieku putrai klāt, kad manna jau izvārījusies. pie baltuma cukuru nelieku, tikai sāli šķipsniņu. rezultāts vienāds. ņamm!
oksis:
17.03.11 18:35:02

Man arī sanāca ļoti garšīgi!!! Pat nav sarežģiti, un nemaz neaizņem daudz laika!!!
mr. noname:
26.11.11 18:45:04

izklausās gardi vajag tikai sākt gatavot
es:
06.01.12 17:10:45

bubertu var taisīt gan no miltiem gan no mannā
pavaars Ainaars:
14.03.12 20:55:57

gatavoju kaa "arii labi", sanaaca briineskjiigs. maajinieki ar gardu muti eeda. shii porcija triis cilveekie vien sanaaca
Elīna:
31.05.12 16:02:25

Tik garšīgs sanāca! Paldies :)
Vika:
09.04.13 23:23:50

Pat nezinu vai gatavošu to "īsto"bubertu, kas no miltiem, jo šodien pirmo reizi gatavoju šo saldo un sanāca lielisks! Paldies par recepti! :))

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS