Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/paradizes-abolkuka/

Paradīzes ābolkūka

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Mīklai:
200 gr sviesta
2 ĒK cukura
šķipsniņa sāls
10 ĒK ar kaudzi miltu (kaudzei jābūt nopietnai)
naža gals vanilīna
3 olas
3 TK cepamā pulvera
Pildījumam:
5 vidēji lieli āboli
5 ĒK konjaka vai tumšā ruma
~ 1 ĒK cukura
Pārliešanai :
200 gr skābā krējuma
2 olas
2 – 3 ĒK cukura
kanēlis pēc garšas
Gatavošana:

  1. Sviestu saputo ar cukuru, vanilīnu, sāli. Var sakult ar mikseri vai rokas putotāju.

  2. Pa vienai iekuļ olas.

  3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un iesijā sviesta masā. Kārtīgi izmaisa, lai nebūtu kunkuļu.

  4. Tortes formu izsmērē ar sviestu, uzlej mīklu un izlīdzina.

  5. Ābolus nomizo, izņem sēklas un serdi. Sagriež daiviņās, uzber uz mīklas, viegli iespiežot mīklā. Konjaku sajauc ar cukuru, pārslaka ābolus. Cepeškrāsni uzsilda līdz apmēram 200 grādiem, liek cepties uz 15 minūtēm.



  6. Izņem no cepeškrāsns, pārlej ar skābo krējumu, kas sajaukts ar cukuru, olām un kanēli. Liek atpakaļ cepties tajā pašā temperatūrā un cep vēl apmēram 50 - 60 minūtes.

  7. Kūkas gatavību pārbauda ar skaliņu, ja skaliņu iedur kūkā, tad izņemot, tam jābūt sausam un kūka gatava.

  8. Atdzesētu kūku izņem no formas, pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar vaniļas mērci.
Iesūtījis:
Elitochka

Komentāri

sabu:
26.10.07 18:42:57

Izskatās jau apetelīgi,būs jāmēģina!
doroteja:
04.11.07 16:21:00

ak, tad piedega gan, kamēr atlikušo rumu izdzēri? :-)
Primula:
06.11.07 18:16:26

es sito arcepu, man likaas par saldu, bet virs sajusmaa
gaida tagad , kad es atkal cepshu
sermulis:
13.10.08 13:08:41

loti garsiga musu majas ta ir topa
kriksis:
28.08.10 18:44:43

Divaini man atkal pietrukst cukurs.neparak sanaca.:(( ta mana vaina domaju kautka neta sataisiju.
Lanita:
15.03.11 15:02:51

Musmajaas shii kuuka ir visbiezhak ceptaa.
kristīne:
23.08.11 11:33:30

Ļoti garšīga kūka. Bet es bēru daudz vairāk cukura visur, jo garšo saldāka.
Dace:
13.11.11 18:12:14

Cepu šo kūku jau otro nedēļu, bet nesanāk. Pirmkārt, uz to mīklas daudzumu, liekas, ka sviesta ir par daudz, jo tā kūka sanāk tāda eļļaina. 3 tējk. cep pulveris arī par daudz - kūka garšoja pēc sodas. Nesaprotu, kā Jums var sanākt? Vienīgi alkohols man nebija, bet tač ne jau tur tā vaina.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS