Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/rauga-mikla/

Rauga mīkla

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
50 g raugs
150 g margarīns vai sviests
½ l piens (bildē kaut kur pazudis)
½ TK sāls
100 ml cukurs
1,4 - 1,5 l milti
1 ola
Gatavošana:


  1. Sadrupina raugu tajā bļodā, kur taisīs mīklu.

  2. Katliņā izkausē margarīnu

  3. Pielej pienu un uzsilda līdz 37 grādiem (apmēram).

  4. Pienu ar margarīnu nedaudz uzlej raugam un izmaisa.

  5. Kad raugs izkusis pielej atlikušo pienu ar margarīnu.

  6. Pieliek olu, sāli, cukuru un izmaisa.

  7. Piesijā miltus. Miltu daudzums aptuvens, kādi kurā pakā milti.



  8. Mīklu izmīca, kamēr mīkla atlec no rokām.


  9. Mīklu uzraudzē apmēram 30 minūtes.


  10. Uzrūgušo mīklu atsit atpakaļ un uzraudzē vēlreiz.
Iesūtījis:
Trīne

Komentāri

Marija:
24.02.08 13:04:09

Paldies visuvarenajam cālim un īpaši Trīnei! Jau mēnesi mocījos mēģinot saprast, kā pagatavot normālu rauga mīklu, bet kad redz savām acīm, izrādās viss ir tik vienkārši. :) Un maizītes sanāca ļoti garšīgas un mīkstas (arī otrajā dienā, kas man bija ļoti svarīgi)!!!
:D :D :D
Agnese:
27.03.08 15:48:33

Paldies par recepti, noteikti izmēģināšu!Piebildīšu arī, ka ļoti labi attēli, labāk var saprast!:)
ZUZE:
26.07.08 23:50:33

Man ir jautājums par raudzēšanu cepeškrāsnī. Kādreiz mājā bija malkas krāsns, tagad nav. Un ir jautājums, kāda ir tehnika, jo negribas mīklu sacept vēl nerūgušu....
Trīne:
11.08.08 14:50:36

Zuze, es uzsildu krāsni pavisam nedaudz, dažas minūtes. Līdz apmēram 40 grādiem. Tad izslēdzu ārā un lieku iekšā mīklu raudzēties. Krāsns vēl pietiekami ilgi tur siltumu, caurvēja tur nav, uzrūgst ideāli.
aleksis:
10.10.08 17:56:49

kaa var miklu ustasit picai ?
annika1:
13.12.08 15:28:53

Man jautājums par miltu daudzumu-cik tos īsti jāliek, tur bij minets daudzums litros,ja nemaldos! Cik kg?
Silva:
24.12.08 15:24:50

Paldies! Paldies! Visās pavārgrāmatās ir pilnīgas muļķības, salīdzinot ar šo recepti! Lai gaiši Ziemassvētki, lai veselība un veiksme Jaunajā gadā!
renārs:
31.12.08 19:30:55

man patīk jaunais gads
hmm:
04.04.09 09:28:02

Ko es dariju nepareizi, ka man mikla uz augsu neruga? :(
Evulite:
08.04.09 13:33:25

hmm

Visdrīzāk raugam uzgāztais piens+ margarīns bija par karstu!
Rita:
10.04.09 22:23:12

Paldies, tiešām izdevusies recepte un secīgais darbību ilustrētais apraksts. Izmēģinājām, SUPER!
evasive:
18.04.09 12:40:42

paldies par sapratigu recepti...meginasu jau rit
zelte:
28.05.09 18:26:24

Varbūt bija pa karsts piens un raugs tad neiedarbojas, aizgāja bojā un tapēc nerūga.
Aura:
23.06.09 17:30:48

Paldies par recepti! Tikko izmēģināju pirmos pīrādziņus un attiecīgi pirmo rauga mīklu savā mūžā, ir ļoti labi! Es gan noriskēju ar sauso raugu,bet vienalga sanāca labi!
siiks laacis:
25.06.09 22:46:55

Paldies arī no manis - priekš pirmās reizes sanāca ļoti labi! :)

p.s. Diez, kā ir tad, ja olu neliek klāt?
llll:
13.08.09 21:11:21

Raugu smuki var izkausét samaisot to ar cukuru.
mmm:
21.08.09 09:12:49

Pirms likšanas krāsnī noteikti vajag uzraudzēt izveidotos pīrāgus pannā. Cept vajag likt, kad krāšns uzsildīta līdz 250 grādiem.
Ja cep ābolkūkas, tad pirms ābolu likšanas vajag arī mīklu uzraudzēt uz pannas vēlreiz.
Lai izdpdas!
rita:
13.10.09 19:21:40

Paldies Trine ka neturejat sveci zem pura un padalijaaties ar recepti. Pameginaju un esmu stavaa sajuusmaa! Nekad vairs veikalaa nepirkshu gatavu rauga miklu, taa ne tuvu nav taada ka Juseja. Tik garshigus un mikstus piragus un bulkas tiesham neatceros kad butu edusi. Paldies Jums!
brazauskiene:
21.10.09 19:23:55

Neliku olas, bet sanaca super :)
Kitija:
23.10.09 09:23:38

Paldies Trīne :) esmu neizsakāmi priecīga, ka beidzot atradu tiešām ļoti sakarīgu mīklas recepti :) uzcepu smalkmaizītes un biju sajūsmā :)
Bu4a:
23.10.09 15:15:08

Mamma nebija mājās, bet vēlējos izcept kūkas. :) Un neatradumājās nevienu recepti - domāju meklēšu internetā.
Un redz kā - atradu šo lielisko mīklu. :)

Mamma pēc profesijas ir konditore un pavāre, bet viņai reti kad sanāk tik ideāla mīkla. :P :)

Lielais paldies. :))
lišķe:
25.10.09 10:00:01

Liels paldies par recepti! Eleganta un ļoti viegla!
mara:
26.10.09 18:31:52

Es kārtējo reiz, pārliecinājos par savām sliktajām pavāra prasmēm. Man protams mīkla neuzrauga. Un es speciāli pārbaudiju lai neuzvāras tas piens par karstu. Man mīkla tada ķepīga un dzeltenīga, galīgi nav kā attēlos :(
Bubucis:
31.10.09 17:17:28

Šodien izmēģināju. Iznāca ideāli. Pīrāgi mīksti un garšīgi. Super. Paldies par recepti.
daira:
07.11.09 20:39:10

Ļoti jauka recepte tikai bez olas mīklai vieglāk rūkt
Labais:
15.11.09 13:58:28

Paldies, saimeniec!
Ideāli sanāca, mīkla garda pat necepta :)
signe:
16.11.09 16:30:33

Meitenes šodien pirmoreiz cepu biezpienmaizītes,kanēļ, un magoņmaizītes!!! Mīkla sanāca super!!!!Paldies par šo recepti! :)
linda:
30.11.09 10:07:30

Paldies autorei!!!Tik superiga mikla nekad nebija sanakusi,prieks cepties!!!!!
inga:
13.12.09 16:28:55

Mīklas recepte ir fantastiska un mani pīrādziņi miljons reižu labāki nekā no veikalā pirktās raugu mīklas...Paldies autorei!!!
Silva:
15.12.09 17:03:15

Pašlaik gatavojam ar vedekliņu rauga mīklu pīrādziņiem, gribas izmēģināt, lai uz svētkiem sanāk labi pīrāgi. Izmantoju nedaudz citu variantu, ar ieraugu.
Jautājumipar Jūsu recepti:
1) vai uzraudzēšana atkarīga no telpas temp., jeb citiem apstākļiem, jo pavārgrāmatās raksta, ka jāraudzē līdz pat 4 stundām, bet minat pavisam īsu laiku?
2)vai lielāks olu daudzums nav jāliek no "skopumiņa", jeb olas pīrāgus padara cietus un tiem skādē?
3) ko labāk likt- sviestu vai margarīnu?
4) lūdzu nedaudz par cepšanas ilgumu, temp.,vai pannā pīrāgi pirms cepšanas jāuzraudzē?
5)kas padara pīgāgus cietus kā bomīšus, kur ir galvenā kļūda, jo agrāk tādi vienmēr sanāca...
Paldies!!!!
mermaid:
22.12.09 13:04:01

it ka jau esmu konditore pec profesijas un acis vala palika redzot gatavosanas tehnologiju.
bet pati izmeginaju. Un ticat vai ne loti labi. galvenais ir gatavot ar milestibu.:)
kri:
23.12.09 11:50:42

iesaku likt sviestiņu un pēc iespējas neskopoties, tad pīrādziņi nepaliks tik ātri cieti :)
witch:
03.01.10 17:00:27

Es nelieku visu olu, bet tikai dzeltenumu. Sviestu par daudz nevar, jo tad dabū pretēju efektu (ir pieredze) - tie kļūst cieti. Pīrāgi no šīs mīklas beidzot izdodas, ir super mīksti nekā par daudz nekā par maz. Miltus, protams ir jāliek pēc sajūtām, jo katri milti citādi. Vienīgais, ka uz rūgšanu gan mīkliņa kūtra.
witch:
03.01.10 17:02:35

Jā un raugu pirmo reiz iemaisīju pēc šīs receptes, otro reizi pēc tā kā manā ģimenē ir darīts - samaisīju ar cukuru un tad pievienoju, bet rūgšanas procesam no šā atšķirības nekādas.
Turpmāk šī būs arī mana pīrāgu mīkla! Paldies!
Trīne:
06.01.10 16:02:03

Paldies visām par labiem vārdiem. Man šo mīklas recepti piespēlēja tepat Cālī Zince, tā, ka lielais paldies viņai un viņas mazajai meitiņai,kurai Zviedrijas skolā bija iedots mājasdarbs - no šīs mīklas jāizcep kanēļmaizītes. Tad nu Zince padalījās ar mums šajā receptē.
Silva, es tiešām neesmu konditors un nevaru atbildēt uz viesiem tiem jautājumiem. Es vnk taisu šo mīklu un padalos ar recepti. Parasti lietoju īsto raugu, bet gadās, ka sauso, to tad drusku pagaidu, kad viņš izšķīdīs. Un ļoti no svara ir milti, lietoju pašus labākos, mums tie ir Dobeles lieliskie. Un jāraudzē šī mīkla parasti nav ilgāk kā 40 min. Ja raugs vecāks,sausais vai sanāk raudzēt vēsākā vietā, tad nedaudz ilgāk. Maksimāli stundu.
anita:
10.01.10 16:03:58

es taisīju bulciņas un mīklai pievienoju kakao(ar cukuru) sanāca ļoti garšīgi iesaku izmēģināt :)
Rita:
17.01.10 13:48:50

Paldies arī no manis par šo recepti! Es olu mīklā nelieku vispār, bet uzsmērēju uz maizītēm pirms likšanas krāsnī :)
Kam nesanāca, varbūt aizmirsās sāls, jo tā arī ir ļoti svarīga sastāvdaļa labai rūgšanai? Man tā reiz gadījās.
Ylva:
20.01.10 13:12:23

Ģeniāli.
Gatavoju 1/2 porciju. Tapat viss sanāca kā vajag.
Cepu magoņmaizītes, kanēļmaizītes un ķimeņmaizītes 250 grādos.
Paldies :)
Tehnologs:
19.02.10 00:07:20

Paldies Trīne!
Tava recepte man palīdzēja...
Beidzot pierādīju ka mana sieva no tās lietas maz ko sajēdz (un ne jau raugā ir vaina) :)
Kristiana:
28.02.10 11:18:39

nu jau kā gadu taisu raugu mīklu TIKAI pēc šis receptes, nekad nav likusi vilties ;)jo sevišķi esmu jauna mājsaimniece un te viss ir tik vienkārši parādīts Paldies !!!
ANNA:
26.03.10 18:59:00

Es savos 33 gados saduushojos un arii piekjeeros pie piiraagu cepshanas ;). Drausmiigi baidiijos, vai miikla celsies - un ko - ceelaas ka nu, trauks pat bij´paaraak mazs. Paldies par recepti un ieteikumiem ar to cepeshpliiti - sanaaca perfekti :)
Bonga:
03.04.10 19:32:44

Pirmo reizi mūžā (man 29) provēju pati taisīt rauga mīklu, cik biju redzējusi procesu citu izpildījumā likās baigais murgs - mīkla ķep pie pirkstiem, vēlāk jau taisot pīrādziņus/bulciņas viss noķeskāts miltiem, jo mīkla līp visur, kur pieskaras. Sāku visu ar baili, bet beidzu procesu ar bezgalīgu sajūsmu, jo viss izdevās, bija ļoti vienkārši, viegli. Un kas svarīgi nekur nekas neķepēja un nelipa - ņem mīklu ar pliku roku, bez miltiem un taisi ko vien vēlies. SUPER!
seagull:
17.07.10 22:13:44

Paldies par fantastisko recepti- sanāca ļoti garšīgi rauši, smaržoja visa māja!
inga:
04.10.10 17:59:49

mmmm.
Liels PALDIES. Nu es beidzot atradusi iisto miiklas rauga receptiiti.
ramulis:
06.11.10 02:25:46

cepuri nost!!! tik gaisiigi un garshiigi, mutee kuust))) lietoju sauso raugu 7g un pievienoju 2olas))) nevaru bez pashdarbiibas)))paldies liels!!!!
triglochin:
19.11.10 22:58:21

Super, paldies par recepti! Ar sauso raugu (1 paciņa) arī labi sanāca
pele:
11.12.10 22:29:24

vai ar citiem produktiem mīkla ari varētu izdoties laba,jo nav iespējas nopirkt attēlā redzamos?:)
zane:
15.12.10 19:25:24

Gribu izmēģināt šo vēsturisko recepti (kā nekā atsaucība jau 2,5 gadus), bet man jautājums, cik piemēram speķa pīrādzīņus var sacept no šīm izejvielām? Man puiši mājās nesūdzēsies, ka garšo pēc "maz"? Nevajag dubultdevas pielietot?
Aiko9:
19.12.10 12:29:57

Recepte tiešām super, cepu jau kādu 6 reizi pēc šīs receptes. es taisu visu dubultā (100g rauga, 300 g margarīna, 1 l piens, utt..), tad sanāk riktīgi daudz, gan pīrādziņi, gan saltās maizītes. Ja slinkums, daļu ietinu pārtikas plēvē un cepu nākošajā dienā. citi pat liekot mīklu saldētavā, es gan to neesmu mēģinājusi jo nezinu kā peč tam tā mīkla uzvedas, kad to atkausē.
Rūķis:
23.12.10 22:00:53

Esmu konditore un no pieredzes varu teikt,ka,lai pīrādziņi būtu mīksti ne tikai nākošajā dienā,1/3 vai 1/4 daļu margarīna var droši aizstāt ar eļļu.Tad arī pīrāgus vieglāk veidot,jo mīkla elastīgāka.ar taukvielām gan,labu gribot,labāk nepārspīlēt,jo tad mīkliņa ir smaga un nerūgst.Viņai nav spēka pacelties.
Ieskatījos šeit,jo meklēju recepti mazam daudzumam pīrāgu,ikdienā katrs piegājiens uz 1000 gab. :)Neprotu mazus daudzumus gatavot.
Rūķis:
23.12.10 22:07:02

Aizmirsu pateikt,ka raugu var atdzīvināt ari samaisot ar cukuru.Nedaudz jāuzgaida,un tad remdenu pienu un visas pārējās sastāvdaļs,kā receptē paredzēts,liekam klāt.
saulīte:
24.12.10 19:16:01

Paldies par lielisko recepti.Nebiju mōklu taisījusi kādus 7 gadus.Atzīšos,bija mazliet nedrošības sajūta.Bet tikko pirmie pīrāgi bija nogaršoti,tā nolēmu,ka tagad tikai pati iejaukšu mīklu.Ļoooti gardi sanāca.Vēlreiz PALDIES Trīnei!
saulīte Zanei:
24.12.10 19:18:35

Man sanāca kādi 50 gb.tā kā iesaku.
diāna:):
25.12.10 00:22:07

Ideāli sanāca;)!!Paldies!!Ziemassvētku pīrādiņi noēdās uz urrrāāaaa;)))
Cepējas:
27.12.10 16:05:05

Mēģināsim, ja kas labs sanāks tad Paldies!
kāmene:
07.01.11 06:27:04

Ideālākā mīla. Vienkārša gatavošana, labi cēlās (pirmā reizie drusku paslinka, bet otrā reizē ideāli). Vakar ar brālēna sievu cepām vēlreiz, lai arī viņa varētu novērtēt, cik vienkārši, jo, cik labi garšo un cik ilgi nesakalst, radinieki ievērtēja jau Ziemassvētkos ;)
mamma zanda:
02.02.11 11:30:54

paldies!idijāli,mīkstas un gardas.
Aļona:
11.02.11 18:27:01

Kolosāla mīkla, tagad cepu un brīnos, bet mīcot arī ir tāda viegluma sjūta... :) Paldies par vareno recepti :) Arī recepne kanēļmaizītes ir kolosāla :")
gachoo:
24.02.11 10:38:27

vai tad mīklai cepamo eļļu nepievieno???

Var ar mīklai pievienot 2 ēdamkarotes skābu krējumu! Mīkla būs pufīga un garšīga!
auklite:
16.03.11 14:21:42

Cik, no si daudzuma produktu sanak speka piradzinu? Es domaju pec svara,cik daudz!
Paldies.
Es:
08.04.11 13:34:17

Paldies par ļoti labo receptīti! Tiešām ļoti feina mīkla sanāk, un tāda viegli rullējama, nekas nekur nelīp! Gardi pīrāgi un maizītes sanāk!
Duuksis:
12.04.11 14:35:35

Kāds varetu būt iemesls tam, ka miikla nav tik staipiiga un pliist?
susurs:
25.06.11 17:47:02

Pievienoju savu pozitīvo komentāru, sanāca lieliski, visi salavēja :)
ieva:
19.08.11 16:27:42

Miltus liku "uz aci", jo tà arì netiku skaidrìbà, kà miltus var izmèrìt litros. Sanàca gardi. Droshi vien sanàktu vèl labàk, ja precìzi zinàtu, cik gramus miltus likt.
Aija:
23.10.11 23:54:26

Super mīkla!!! Ņēmu pusi no visiem daudzumiem, jo man nevajadzēja tik daudz pirāgu, miltus ņēmu uz aci (beigās sanāca, ka pievienoju 900 gramus), kā arī olu ņēmu tikai dzeltenumu, baltumu atstāju apsmērēšanai, jo man liekas, ka baltums ir tas, kas padara cietus pīrādziņus. Sākumā likās, ka mīkla par cietu, par daudz miltu pieliku, bit beigās izrādījās, ka viss ir ideāli un vienkārši. Noteikti uz Ziemassvētkiem cepšu pīrāgus pēc šīs receptes!!!
Paldies :)
Viktorija:
06.11.11 15:42:15

Paldies, beidzot vienkārša un iedarbīga recepte. Super!
ddt:
17.11.11 15:26:15

Jāpievienojas sajūsmināto baram. Tas ir neticami, bet darot visu tieši tā, kā minēts receptē, rezultāts ir fantastisks!! Un iepriekš, kaut arī gatavojot pat ar faktiski tādām pašām proporcijām, rezultātā nekad nav sanākušas tik mīkstas un superīgas maizītes. Jāpiekrīt iepriekš teiktajam, ka visās pavārgrāmatās par rauga mīklu sarakstītas pilnīgas muļķības. Šī ir burvju recepte! :) Milzīgs paldies!
Jānis:
05.12.11 18:50:12

Mēģināšu cept pīrāgus kamēr sieva darbā. Mīkla sanāca (laikam), bet uz kādā temperatūrā labāk cept? Cik grādus griest cepeškrāsnij? Un cik ilgi viņi apmēram jācep? Paldies!
witch:
27.12.11 11:22:19

JĀ! TIKAI UN VIENĪGI ŠAI MĪKLAI BŪTU JĀPARĀDĀS UZ AICINĀJUMU GOOGLĒ ATRAST RAUGA MĪKLU
z:
04.01.12 19:23:27

ņam,ņam,ņam
Signe:
07.01.12 11:37:26

Ko nozīmē "atsist atpakaļ mīklu un vēlreiz uzraudzēt?"
Liene:
08.01.12 11:56:30

"atsist atpakaļ"(izsist gaisa burbuļus) nozīmē, to pašu, kad tu mīklu mīciji, lai nepieliptu pie rokām.
:):
29.01.12 12:14:50

Cik ilgi un cik grādos jācep pīrāgs?
Haha:
11.02.12 21:58:01

labs tējkarotes saīsinājums.. TK
Zane:
09.03.12 09:04:14

Sanāca ļoti labi, neskatoties uz to,ka olu nepieliku.
kika:
29.03.12 14:05:27

Cik gala rezultātā sanāk mīkla? [daudzums]
+ lai ātri raugu izšķīdinātu izmantot labāk cukuru :)
Kuitala:
23.06.12 12:21:26

Laba mīkla!Pīrāgi mīksti un gardi.
Manā cepešplītī bija jācep uz 220C.
No dotā izejvielu daudzuma sanāca mīkla 3x pannām speķa pīrāgu un vēl 1,5 pannai ar saldajām - kankanēļ un magoņ - maizītēm
eh...:
23.06.12 19:08:43

Savukārt man nesanāca... tas tikai pierāda to, ko pati jau zināju - ārpus ierastajām ikdienas pusdienām man virtuvē labāk nerādīties... vai nu vainīgs būs bijis pārāk karstais piens pie rauga vai arī miltu daudzums... man pēc mērkrūzes sanāca gandrīz 1kg Vai būs bijis pareizi???? Rezultāts tāds, ka mīklu nevarēju tik ilgi izmīcīt, lai tiešām kā bildē neliptu pie rokām un mīkla neuzrūga... Sacepu pīrāgus tāpat un ir ok... Tagad cepas magoņmaizītes un skatos, ka cepot ir uzpūtušās... Es neko nesaprotu....
Dajana:
13.08.12 20:11:27

Liels paldies Trīnei, beidzot esmu atradusi ideālāko rauga mīklu !! pievienoju visu kā receptē, lieliski sanāca, super mīkstas bulciņas :)
Liene.li:
25.08.12 13:32:48

Ieteikums tām, kurām nesanāca, jo iegāzts karsts piens. To nevajag vārīt. Kad izkausēts sviests un pievienots piens, tad īsu rīdi pasilda un lai būtu pavisam droši, tad iemērc pirkstu un pārbaudi vai ir silts un tikai silts nevis vārīts. Man šķiet, ka tā sildīšana nav ilgāka par minūti.
lapsiņa:
29.09.12 15:32:56

Paldies par lielisko recepti. Mīkla samīcījās ātri un cepeškrāsnī uzrūga lieliski (laba doma drēgnajā rudenī). Piena vietā gan liku ūdeni un 50 g vairāk sviesta, lai arī meitiņa var ēst. Un sanāca ļoti labi.
Inga:
10.12.12 11:18:17

Labāku pīrāgu mīklu par šo - neatradīsiet! Vienkārši pagatavojama un ļoti garšīgi pīrāgi, nesakalst, viegli veidot, apakšā nekādus miltus nevajag, vienkārši-super! Paldies par recepti!
Aigija:
06.01.13 13:47:19

Paldies, par lielisko recepti. No šī mīklas daudzuma izdevās izcept 2 pannas ar pīrādziņiem un 1 pannu ar biezpienmaizi. Sen nebiju cepusi pīrādziņus, jo otrā dienā viņi vienmēr bija pret sienu metami. Toties šie ideāli arī otrā dienā! Iedrošināja atkal pamēģināt lielais paldies daudzums no 2008. gada līdz pat šim brīdim. Paldies!!!
Gita:
21.03.13 20:14:58

Milzīgs paldies par šo burvīgo recepti!
Nekad tik mīksti, pufīgi un gardi pīrāgi man nebija sanākuši. Tagad mielojos un priecājos:D

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS