Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/tiramisu/

Tiramisu

Recepte un foto: Elitochka

Gatavošanas laiks: 30 minūtes

Sastāvdaļas:

1 - 1,5 paciņas „Dāmu pirkstiņi”
5 olas
5 ĒK cukura
2 paciņas Mascarpone siers
50-100 gr baltais galda vīns (var arī nepievienot)
6 espresso kafijas tasītes
1 ĒK kakao pulveris
šķipsniņa sāls

Gatavošanas process:

Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā dzeltenumus.

Pievieno Mascarpone sieru, atkal visu saputo.

Pielej vīnu. Vīna vietā var liet arī brendiju (mazāk!) vai Amaretto vai  kādu liķieri ar noteiktu garšu. Ļaujiet fantāzijai un gaumei vaļu. Un var neliet klāt neko. Es leju baltvīnu. Tikai jāraugās nepieliet par daudz, tad tas krēms iznāks pašķidrs.

Masā iecilā stingrās putās saputotu olu baltumu. Olu baltumam pievieno šķipsniņu sāls, lai putas iznāktu stingras.

Traukā (vislabāk četrstūrainā) liek pirmo kārtu ar cepumiem, kuri ir nedaudz iemērkti espresso kafijā. Ar cepumu burtiski sekundi pieskaras pie espresso, jo tas ļoti ātrio uzsūc šķidrumu. Ja samērcēsiet par daudz, tad kūkas apakša peldēs espresso kafijā.
Kad pirmā kārta noklāta, tai lej virsī ½ no sagatavotās siera-olu masas, izlīdzina.
Tad liek otru kārtu ar espresso kafijā pamērcētiem cepumiem, kurai pa virsu uzlej atlikušo siera-olu masu.
Virspusi nokaisa ar kakao pulveri vai ar sarīvētu šokolādi. Kā „jums labāk garšo.
Gatavo tiramisu ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.

Komentāri

Kate:
06.05.07 22:25:12

MMM-izskatas gardi.
Anna:
09.05.07 15:24:26

Es arī gribu pamēģināt. Bet kā ar olām - kur var dabūt olas, kuras var lietot nevārītas? Man nav laukos vistiņas :(
laila:
09.05.07 15:59:35

Izskatās tiešām garšīgi, bet cik tāds prieks apmēram izmaksā?
Elitochka:
10.05.07 10:24:52

Visdārgākais ir Mqascarpone siers - viena paciņa 1,70. Bet man teica, ka skajā esot 1/2kg paciņa tādā pašā cenā. Cepumi viena pciņa izmaksā ap 0,70 Ls
kristīne:
10.05.07 19:25:11

par tam nevaritam olam...esmu vairakas reizes pati taisijusi tiramisu ar parastam veikala noperkamam olam, nav ne vainas un esmu vesela ;)
evita:
12.05.07 11:04:28

Es taišiju līdzīgi,tikai mascapone siera vietā liku ramas svaigo sieru (zilā kastītē),kas ir daudz lētāks.
Laima:
14.05.07 10:03:15

Neprecīza pagatavošanas gaita. Nav norādīts, ka olas dzeltenumi jāatdala no baltumiem un tikai olas dzeltenumi jāsaputo ar cukuru. Es tiramisu taisīju pirmo reizi kā norādīts šajā receptē un iebraucu auzās. Saputoju olas kopā ar sieru un krems sanāca šķidrs. Nācās piespert želantīnu. Garša, protams bija laba, tikai konsistence nesanāca gaisīga.
Elitochka:
14.05.07 10:57:29

Laima, Tev taisnība, ka olas dzeltenums jāatdala no baltuma (neuzmanība), bet citādi konsistence iznāk OK. UN saputotā baltuma vetā var likt klāt arī putukrējumu.
Lora:
14.05.07 16:32:59

Tagad ok?
Elitochka:
15.05.07 11:59:44

Paldies, Lora!
Elitochka:
03.07.07 21:32:22

Iesaku pamēģināt pakaisīt apakšā apceptas mandeles un olu baltumu aizvietot ar putukrējumu. Arī ļoti labi garšo, citādāk!
Jana:
08.11.07 10:19:29

Es liku cepuma vietā biskvītu, kuru samērcēju brendijāun kafijā, sanāca dievīgi
ķirsīc:
03.04.08 18:44:17

Ieteiktu vēlreiz uzmanīgi pārlasīt recepti. Haotiski uzrakstīts. Sakultos olu baltumus pievieno divas reizes - sākumā pirms mascarpones un vēlreiz beigās kad jau visas sastāvdaļas kopā sajauktas.
Samīte:
15.06.08 16:03:33

Sanāca brīnumgardi!
peteris:
02.08.08 15:51:47

garsigi
laumute:
05.08.08 21:45:02

Vasarā vairākas reizes taisīju zemeņu tiramisū, dāmu pirkstiņus drusciņ ar zemeņu liķieri, virsū sapaidītas svaigās zemenes ,tad maskarpones sieru ar putukrējumu sajauktu un otreiz tāpat,olas nevajag un zemeņu masai var pielikt vaniļas cukuru un želatīnu, tagad pamēģināšu šo ziemas variantu,
Andrejs:
11.08.08 14:05:03

Babu klačas(negaršigi,dargi,nepareiz uzrakstits),viss bija o.k.,paldies par recepti.
zane:
20.10.08 17:39:51

sanāca šķidra pļurra ,žēl tikai nauda iztērēta:).ja kas!
Ieva:
27.03.09 14:59:26

Meitenes! Mazkarpones siera vieta var izmantot putukrejumu pievienojot tam putukrejumu stindzinataju. Es izmantoju Talsu vai Cesvaines Putukrejumu! :) es ta daru un viss ir ok :)
Sisi:
29.03.09 10:12:41

Beidziet parveidot Italu virtuves labako saldediena recepti. Tiramisu nekada gadijuma nelieto putukrejumu .Un iesacejiem iesaku sakuma atsacities no vina , vai likiera pievienosanas.
Slaviks:
16.04.09 17:13:35

Paldies par recepti es vinju paartulkojiu angliski lai sanjemtu atziimi anglju valodaa :)
kendra:
25.04.09 19:33:12

mascarpones siers ari ir tiramisu raksturigaakaa sastavdalja, ar putukrejumu tas vairs nav tiramisu
p.s taa beigas bildee izskataas, ka kaut kas ir par skidru, ir jabuut smuki redzamam visam kartaam.
par viinu ari nobriinijos...
ilze:
27.04.09 16:30:59

Es uztaisīju, sanāca ideāli, ne par šķidru, ne par cietu, ideāla konsistence, vīna vietā es pielēju 50g gaišā Bacardi. Uz nakti liku ledusskapī, viss savilkās un ārā ņēmu tikai aptuveni 2h pirms pasniegšanas, tad viņs vairs nebija auksts un nepaspēja arī vēl atlaisties un kļūt šķidrs.
ilze:
27.04.09 16:33:04

aaa, un vēl, kafiju nezinu kāpēc uzrakstīts ti daudz, man, lai saslapinātu visus cepumiņus pilnīgi pietika ar lēzenā trauciņā ielietu 1 mazo tasīti kafijas, tāpat viņu pēc tam nepievieno kūkai, citādāk tiešām būš daudz par šķidru tā siera masa.
cepums:
25.06.09 16:14:37

recepte garšīga:)
bet labāk likt bļodieņās nevis uz šķīvja, ērtāk ēst un tiramisu neizpļurkst:)
santa:
27.07.09 13:17:33

Man būtu sanācis gardi, ja vien trauka apakša nebūtu viscaur kafijā. Es šausmīgi centos cepumus uz sekundi mērkt kafijā, bet ...
Tāpēc ieteiktu cepumus nevis mērkt kafijā, bet tos minimāli apslacīt ar kafiju. Ja nesanāk ar appilināšanas metodi, tad labāk vispār iztikt bez kafijas.
Rudīte:
03.08.09 12:35:15

Bet kad tad īsti tos baltumus iecilā?!
Laikam taču pēc tam, kad maskarpone jau pievienots, nevis pirms tam?
Guna:
01.09.09 14:33:57

Olbaltumus iecilaa pashaas beigaas...Es taisu vasaras versiju ar aveneem un biezpienu(kreemveidiigo), un bez olaam...Sanaak garshiigi...
aiva:
26.09.09 15:43:14

Lai nesanāk šķidrs krēms, puto tikai olas ar cukumu, bet mascarpone ruupiigi jaaiemaisa. Pēc tam iecilā olas baltumu, tam jābūt stingrās putās. Nekādā gadījumā vairāk neputojiet, būs šķidrs. Alkoholu (parasti Amoretto) leju klāt kafijai, kurā mērcu cepumus. Domāju, ka krēms būtu pavisam šķidrs, ja pievienotu tam...

Itāļi laikam būtu neizpratnē, ja pagaršotu tiramisu ar putukrējumu :)
rausis:
02.10.09 02:09:49

Tagad Juusu recepti izmantoju Amerikas Savienotajas valstiis, klausoties Chikagas Piecishus.
Elīna:
24.12.09 13:14:00

Vai ir kāds mēģinājis starp cepumiem un krēmu likt banānus???
Inese:
14.02.10 14:54:27

Kur var nopirkt ``Dāmu pirkstiņus``?
Indra:
20.02.10 15:12:54

Olimpijas Rimi, mazajos gan nav
Aquamarin:
14.03.10 13:38:35

Arī Elvi ir Dāmu pirkstiņi :) (vismaz Ādažos :)
KRIPATA:
01.04.10 19:44:39

Laima!Te ne tikai uzrakstīts,ka olas atdala,bet arī ieliktas bildes!
Cenas-Mascarpone siers-1trauciņš 1,93Ls;Vincenzi cepumi(dāmu pirkstiņi)-0,98Ls.
Vikka:
03.04.10 09:34:11

Knifs - olu dzeltenumus tiešām putot ilgi - 8 min. Sanāk krēmvieda masa. Kam vajadzīgs alkahols? Ja aromātam - lieliska ir ruma (citronu) esence. Olu baltumus pat nepieliku, jo nebija vietas, bet sanāca brīnišķigi. Receptes apraksts ir normāls. Priecīgas Lieldienas!
Linda:
04.05.10 09:46:56

Tas ir Pavisam Gards
Esmu meeginājusi...:D
saya:
05.06.10 11:43:44

gribeetos izmeeginaat recepti,bet nezinu kuru lai klausa.katram ir savaadaaka versija.am comfused
sannitina:
13.08.10 16:24:30

Paldies par lielisko recepti!
Tomēr es kā parasti mazliet recepti pielāgoju.
Es izmantoju tikai vienu paciņu cepumu un vienu paciņu krēma. Pietika. Kafiju tik daudz tiešām nevajadzēja (bet tai jābūt tiešām stiprai). Vīnu neliku (noteikti būtu par šķidru), bet izmantoju ruma esenci. Lielisks aromāts.
Par olām viss ir pareizi:
1.saputo olu dzeltenumus
2.dzeltenumos iemaisa Maskarpone
3.iecilā putotus olu baltumus.
Landi:
15.08.10 13:55:45

Ja liek olas baltuma vietā putukrējumu,tad sanāk ļoti trekna un nau tik garšīga.Vēl var ruma,vīna vietā pieliet Baileys
Liene:
29.12.10 18:05:33

hei, ar ko vēl var piesūcināt dāmu pirkstiņus? Kaut kā neiet pie sirds man izstrādājumi ar kafijas garšu...
Karaliene:
01.01.11 14:16:55

Dāmu pirkstiņu vietā izmantoju citus cepumus-sūds man tur sanāca,par šķidru,nevajag eksperimentēt,jāgatavo pēc orģ receptes!
sviests:
08.03.11 21:18:34

pilnigs sviests........pirmkart texta sakuma raxtit: "olu baltumus sakul stingras putas un iecila dzeltenumus". talak minets: "masa iecila stingras putas sakultu olu baltumu"
kur ir logika,tad kura bridi isti kas ir jaiecila???
sanak to piefikseju kad jau viss sapirkts un sagatavot,tatad viss sanaca skidra putra!
tiesam turpmak sekojiet lidzi ko raxtiet un iesakiet!!!!!!!!!!:(((((((((
esmu loti vilusies:(((((((
pidrilla:
21.06.11 22:52:04

loti garšigs gardums. tik es izmantoju amareto likieri, vel nekad nav iznacis pa škidru. un ekspreso kafija ieleju kafijas likieri. rezultats superigs. esmu meginajusi ar brunajiem selgas cepumiem, bet tos sasmalcinaju un iemaisiju krema masa, pastaveja stundu ledusskapi un tad liku saldediena traucinos un parberu rivetu šokoladi. kautkas savadaks bet garsigi.
Paldies:
14.10.11 20:13:33

Paldies par recepti. Viss sanāca labi, tikai vīna vietā liku nedaudz ruma un viss bija ideāli, nekas nebija par šķidru.
Alina...:
07.11.11 13:41:12

Olas dzeltenumi ir obligāti jākarsē ūdens peldē kopā ar cukuru.
Iesaaceeja:
08.11.11 19:16:32

man sanāca viss šķidrs un ar olu garšu :(
Monta:
10.12.11 15:36:00

Rezultāts jau ir atkarīgs no paša gatavotāja! Tāpēc arī ir tik dažādi komentāri! Receptei nav ne vainas, ja pats gatavotājs redz, ka ir kāda kļūme vai nepieņemama lieta rakstītajā, tad pats taču, uz loģisko meistara domāšanu, var izštukot, ko un kā darīt, lai nesanāk "pļura"! (:
Mīļa pele:
17.12.11 08:50:59

+ 1000! Monta-i. Domājiet tak līdzi! ļoti garšīgi

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS