Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/varitais-krems/

Vārītais krēms

Gatavošanas laiks : 35 minūtes+atdzesēšana

Sastāvdaļas:

6 olas

600 ml piena

6 ĒK miltu

6 ĒK cukura

1 paciņa vaniļas cukura

300g  sviesta

Process:

400 ml piena ielej katliņā un uzliek vārīties. Olas iesit traukā.

Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un ar blenderi, mikseri vai dakšiņu sakuļ.

Kad olas sakuļ, tad pieveino miltus un atkal sakuļ.

Pielej 200 ml piena un atkal sakuļ.

Kad piens uzvārījies, tad pienā iekuļ olu-miltu masu un, uz mazas uguns, vārot karsē, patstāvīgi maisot. Vāra līdz veidojas 25 % skaba krējuma konsistence.

Ja sāk veidoties kunkuļi, tad ar blenderi visu sakuļ. Jāvāra uz ļoti mazas uguns, jo krēmam piemīt īpašība-ātri piedegt, kad krēms kļuvis pabiezs, uguni nogriež,  ieliek bļodā un strauji atdzesē. Es parasti ielieku vannā ar aukstu ūdeni un ik pa laikam apmaisu.

Siltu sviestu sakuļ. Pievieno 2 ĒK cukura un atkal sakuļ, līdz sviests paliek gaišs.

Pa porcijām aukstā krēmā iekuļ sviestu.

Krēmu noliek vēsumā, līdz būs nepieciešams.

Komentāri

Elitochka:
07.03.07 14:48:25

Gatvaoju Napoleonu un sitas krems ari izdevas dievigs. Bet ..... ar otro piegajienu, jo pirmo izleju poda. Kaut loti uzmanigi maisiju, man piedega pie katlina dibena. Otro piegakjienu taisiju nevis uz uguns, bet varosa udens pelde! Loti garsigs krems! UN loti vienkarsi un atri pagatavojams.
LKJV:
31.10.07 11:17:09

ideals krems!!! Raizejos, vai sanaks, bet viss izdevas ar pirmo reizi!!
nopuuta:
08.02.08 16:48:07

kkā man nesabiezēja..ilgi karsēju, bet kā nepalika biezāks tā nepalika. varbūt milti par maz bij? liku bez kaudzes.
Sancitis:
16.08.08 22:46:54

ka reiz gribēju palabot,ka vispareizāk ir karsēt ūdens peldē!
santa:
10.02.09 22:01:28

es taisiju uz uguns katlinjaa, krems bija vnk dieviigs, nekas nepiedega, super! to esmu peec shiis receptes taisijusi kaadas 3 reizes, visas-super. mhmm, vareetu viena pati visu bljodu taapat vien izeest :)
vita:
07.03.09 20:47:12

vai nezinat kaads kaa pagatavot putna pienu
mirta:
18.01.10 16:48:53

Kā ar to sviestu pareizi darīt?Siltu putoju, bet man viņš graudains sanāca.Varbūt vajag tādu puskausētu likt?
Baiba:
05.02.10 23:26:45

Man sanāca...paldies!Sākumā satraucos, ka tas krēms nebiezē, bet tad vienā brīdī tā sāka biezēt, ka viss kārtībā!
Baiba:
05.02.10 23:36:46

Es ar to sviestu darīju tā - kamēr taisīju to krēmu, tikmēr uzliku uz radiatoriem, lai drusku mīkstāks paliek, tad ieliku bļodiņā un ar dakšiņu samīcīju un pamaisīju līdz tas paliek kā pastāvējis, pakusis saldējums!
mincis..:
22.03.10 08:53:23

iznāca viss perfekti,paldies!
amelii:
19.05.10 12:16:50

sanāca labs :) tikai beigās palika tāds kā mazītiņiem gabaliņiem... it kā ola kad karstā pienā... nu jūs jau zinat kā tas izskatās :)
bija ilgi jāputo līdz viendabīgai masai... laikam vnk vajadzēja biezāku..
bet vienalga garšīgs... ņam :)
zuu:
08.11.10 20:15:09

Cik daudz vidēja lieluma vējakuukaam pietiek ar krēmu, pēc saja receptee nosauktajiem produktu daudzumiem??
nnjunjunjunjuu. :):
27.11.10 20:30:20

Krēma sanāk ļoti daudz. :)
Elizabete:
04.02.11 17:29:21

Vai kads ir nogarsojis vai taisijis Grafu grausti kuku?kaut kas lidzigs bernibas melnajam princim!
vai ta ari ir taisita ar varito kremu,nekadi nevaru saprast kas tas par kremu!

paldies
monarda:
12.03.11 19:07:11

Man likās, ka esmu trubā!!Rīt jabūt tortei gatavai ,bet aizmirsu ,kā to vārīto krēmu taisa... trāpījās draudzene..saka paskaties internetā ,ļoti laba un vienkārša recepte..super paldies!Man viena problēma,man ir vanilīna pākstītes, bet kā ar tām riktēties ,nezinu Ieliku veselas kremā, pēc tam izņemšu ..Ja kāds zin kā ar viņām riktēties, lūdzu pasakiet čau, paldies
vētra:
22.05.11 23:23:15

Sanāca garšīgs ,bet drusku par šķidru. Laikam jau olu lielums arī svarīgs. Mana paziņa liek vēl kartupeļu miltus. Labi ka nav ļoti salds . Paldies, provēsim vēl.
karumniece:
20.06.11 19:37:03

Es visu daru taapat, bet tikai sviesta vietaa lieku klaat " Maskarpone " sieru.
Tad krems sanaak gaisiigaaks, pufiigaaks, mikstaaks.
Maskarpone sieru var nopirkt Rimi. To sakul ar pudercukuru, pec garshas, cik saldu gribaas, un tad iejauc atdzisushaa varitaa krema massaa, sakul visu ar mikseri, un uz priekshu!
Nav tik trekns varitais krems.
Lai labi garsho!
Zancis:
23.07.11 15:13:03

Paldies par lielisko recepti, sanāk tiešām labs. Taisīju pirmo reizi. Sanāca tikai nedaudz pa šķidru, laikam vajadzēja ilgāk pavārīt olu masu ar pienu. Bet garša debešķīga.
Linda:
21.09.11 17:46:44

jā, jāvāra ūdens peldē, esa gan visu laiku taisīju ar ūdeni. jautajums par to pienu. rakstīts, ka vajag 600mll, bet receptēm pēc tam izmantoti tikai 400ml... sakars????

un sviestu es uz divam minūtēm mikrenē atkausēšanas programmā ielieku... vieglāk :D
pecina:
05.10.11 15:52:56

linda izlasi labi visu recepti un tur bus visi 600 ml piena [200+400]
didii:
21.10.11 21:04:18

a to pienu ko 200 ml pielej, tas ir auksts vai jau tas uzvaariitais?
anete:
28.12.11 13:19:58

recepte patiešām laba! paldies!
Inga:
09.04.12 21:24:14

Biju mēģinājusi citu recepti, bet tā nesanāca. Šī sanāca un ar pitmo reizi.Jipīīīīīīīī... :)
Buda:
19.04.12 15:54:01

Lai nepiedegtu, vienkārši - jāliek ūdens peldē un OK. Vispirms jau pielej mazāko daļu vēsa piena, lai, lejot karsto, miltu maisījumam nav šoks!
saule:
31.12.12 18:52:56

ideāla recepte! viegli pagatavojams un garšīgs krēms! paldies!!!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS