Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/zagarini/

Žagariņi

Gatavošanas laiks: 60 minūtes

Sastāvdaļas:

1/2 l skāba krējuma

400-500 g miltu

1/2 rīvēta citrona miziņa

2 ĒK cukura

1 ola

eļļa cepšanai

nedaudz mazāk par 1/2 TK sodas

1/2 citrona sula

 

Bļodā iesit olu, pievieno cukuru un citrona sulu. Pierīvē citrona miziņu un sakuļ.

Pievieno skābu krējumu un samaisa.

Pieber 400 g miltus, sodu un pamazām sāk mīcīt mīklu, ja mīkla ir pārāk mīksta ber pamazām miltus klāt, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām un var rullēt. Uzmanīgi, nepieber par daudz miltus, tad žagariņi būs pacieti. Labāk, lai mīkla ir nedaudz mīkstākā, nekā pārāk cieta.

Uz galda uzber miltus, liek mīklu un rullē. Ja mīkla ir mīksta un līp klāt, tad paber miltus apakšā.

Izveltnēto mīklu sagriež ~ 5 cm platās strēmelēs

Strēmeles sagriež rombiņos. Ar nazi katra rombiņa vidu iegriež. Griezuma vieta ~ 1cm.

Mīklas rombiņa vienu galu izvelk caur griezuma vietu un žagariņi gatavi cepšanai.

Katliņā ielej eļļu un uzkarsē, lai iepilinot pili ūdens eļļa čurkstētu. ! Eļļu nepārkarsē, uzmani to!

Kad eļļa uzkarsusi liek iekšā žagariņus un cepj. Visu gatavo uz lielas uguns. Žagariņus apcep no vienas puses, apgriež otrādāk, un apcep otru pusi. Līdz žagariņi ir zeltaini brūni.

Tā kā man nav kafijas dzirnaviņu, tad ar blenderi pagatavoju pūdercukuru.

Ar putu karoti žagariņus liek traukā. Kad visi žagariņi izcepušies un nedaudz atdzisuši, pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri

memme:
16.02.06 18:00:18

Jē tie ir mani bērnības cepumi - tikai mēs paši , mazie graizījām strēmelēs un taisījām bārkstis, lai tiešām cepoties būtu kā žagari. Baigi garšīgi!
Lize:
26.10.06 09:10:36

Manas bērnības šiem cepumiem kautkādā brīdī vajag šaut klāt kautko alkoholisku, bet cik, kurā brīdī ...
Ivo Velde-Bergs:
23.12.06 23:26:58

Zagarinu recepte
Ja:
03.02.07 18:15:08

(puke)!!!!
sandra:
05.10.07 18:52:41

garsigii! uzreiz apeda!
Justīne..:
27.10.07 18:40:14

baigii garsiigi!!! tikai daudz eļļas aizgaaja?!!!
saldummīle:
24.05.08 14:01:32

jā, garšīgi sanāca, tomēr man kābilst, ka ar mīklas taisīšanu sanāca oamatīgi noņemties! Nezinu, varbūt man kaut kādi kreisie milti bija, bet aizgāja stipri vairāk par 500g miltu, un mīkla tik un tā lipa pie rokām un galda. Bēru miltus kaudzēm apakšā, lai vispār varētu izrullēt, bet nu beigās sanāca.
Aija:
22.08.08 14:51:05

Es mīklai pievienoju 1 ēd.karoti brendija vai šņabi - sanāk kraukšķīgāki
mella:
28.08.08 15:04:18

Sanaca veikalā nopikt,bet nu cepšu pati mani bērnibas cepumi:)
bizz bizz:
04.10.08 17:23:10

loti jauks paskaidrojums! paldies!
Ja:
09.11.08 15:46:24

mmmmmm..........
garshiigi.......
...:
17.12.08 20:04:19

ļoti noderīga informācija ;)
Luressa:
09.03.09 15:17:28

Ar katru reizi sanāk garšīgāk. Svarīgi laikam ir uzmanīt lai eļļā nevārītos pārāk ilgi, jo brūnāki paliek, jo piegarša paliek nelaba, pēc eļļas, bet kad gaiši ļoti garšīgi.
Varbūt nav ierakstīts pareizais miltu daudzums jo lai KAUTCIK neliptu pie rokām bija vajadzīgs apt. 800 gr miltu.
čiepa:
26.03.09 14:05:05

Paldiesiņ par receptīti. Šodien saņēmos un izcepu! Biju domājusi, ka liela ķēpa, bet izrādijās pavisam vienkārši pagatavojami. Bērni ņammā slavēdami! Un runājot par miltiem, tie ir jāliek pēc izjūtas, receptēs norāda aptuveno daudzumu, jo dažādu firmu milti tiešām atšķiras, pat nezinu kāpēc.
brinums:
02.04.09 18:23:14

Recepti zināju, bet ,MILZU PALDIES par atklāsmi,ka ar blenderi var dabūt gatavu pūdercukuru.
maminazuze:
08.04.09 22:15:56

paldies par recepti!:)manam delinam garsoja
garsiigi:
14.04.09 19:43:50

Jaam sodien pat izmeeginaaju, lot garsiigi sanaaca un tik daudz brrrrrrr varees eest un eest... un deelinjam lot lot garso, jaam un tas , kas blenderi var dabuut pudercukuru ar nezinaaju, taapeec liels paldies par jauko padomu un recepti :)
tekila:
13.05.09 21:36:40

Cik ilgi ir jātaisa?
......................................:
06.06.09 19:37:45

mmmmmm..........
garshiigi.......
Leila:
24.07.09 15:59:32

mmmmm..manā bērnība mēs tos par zaķaušiem saucām..PALDIES, par atgādinajumu - baisi garšīgi :)
Sencis:
27.08.09 13:02:20

Tūlīt taisīšu, bet nevaru saprast vajag baltas vai brūnās olas ?
formula:
24.09.09 20:23:11

Kāda starpība, kādas olas, ka tik olas, kaut pīļu. Lai veicas!
tamy:
19.10.09 16:10:33

Agrāk miklu jaucu bez citrona miziņas,bet tagad vislaik lieku klāt garša būtiski izmainās.
Maija:
25.10.09 12:08:21

Garšīga recepte.Jā ar miltiem tā ir.Vieni ir briedīgāki,citi nē.Tas viss atkarīgs no tā,kādi graudi ir bijuši.Rudzu milti arī ir atkarīgi no tā,kādi graudi tiek samalti.
zuzulis:
16.12.09 21:34:12

Recepte patieshaam laba un cepumi arii sanaak ljoti garshiigi. Mans ieteikums ir ielikt miiklu ledusskapii uz paris stundaam, taa dariija man omiite, tad vinji taadi pufiigaaki.
eglite:
24.12.09 14:56:41

mana oma vienmeer lej klaat miiklai 2 eedamkarotes shnjabja.
annija:
08.01.10 22:49:58

j griež bārkstīs tad saucās žagariņi ,bet šie ir zaķauši
Gardigan:
09.01.10 18:33:57

Nekad neesmu neko eļļā cepusi, bet gribētu šo izmēģināt. Man tikai ir jautajums par eļļu. Vai tā jāmaina, kad pāris porcijas izceptas? Citur lasīju, ka cepot var likt eļļā kartupeli, kas neļaus tai pārkarst. Vai tam ir kāda nozīme?
gardēde:
26.01.10 18:04:09

Bija ideāli man ļoti patika!!!
vai tev tā ir sena mantota recepte?
Es tādu redzu pirmo reizi!Lai tev veicas!!!!!!!
vēsma:
30.01.10 08:53:23

prieks,ka atradu tik labu recepti vizuāli apskatāmu! Mana mammīte arī bērnībā tā cepa, pamēģināsu izcept saviem bērņukiem!
loviite:
31.01.10 10:25:59

ņamm
Gundega:
04.02.10 14:21:21

Šie cepumiņi ir mana vājība...visss skrienu cept....:)
Kristine:
19.03.10 09:21:08

...tiešām ļoti labi, atsauc atmiņā bērnību, kādus gadus 10 noteikti nebiju taisījusi... :):):) Supper :)
Iveta2:
26.04.10 09:48:27

Pie mums tos pa zaķaušiem sauc!
lize:
06.07.10 17:09:46

krejums ar miltiem vienadas devas,apsurds!krejums varbut bija domats 1 glaze vai pus glaze!
andrejs:
06.07.10 22:51:19

mja sodien izcepu loti garsigi ira miltus ja vajag vairak kadus 700-800 gramus uz puslitra krejuma un ta citrona mizina interesanta piedeva kas nosit sodai garsu forsi izdomats ira un es vispar cepu palmas taukos tad man vini sanaca tadi beztaukaini un miksti un tauki pavisam maz izlietojas ;)
smara:
20.07.10 12:29:40

(mm)
minka:
30.07.10 15:01:55

Palmu ella un palmu taki (viens un tas pats) ir neveseliga. Ta ir loti leta un tapec to gruz loti daudzos produktos, bet ir atklats, ka ta palidz veidoties vezu sunam. Tapec necepiet neko taja.
mmmmmm:
16.10.10 11:49:02

ļoti garšīgi!
Pldies!
MaricaLV:
17.10.10 15:42:56

Paldies par recepti!
Savējam jau kādu nedēļu biju plānojusi šo bērnības gardumu pagatavot, un nu, beidzot saņēmos! :)
Patika!
Tikai es nemocījos ar rombiņiem, bet gan vienkārši sagriezu plānās strēmelītēs, saveu nedaudz tās, un tad liku eļļā!
Daudz vieglāk, un arī izskatās labi!!! :)
Super :)
luiiziite:
23.11.10 19:22:01

@ annija , nezinu kur vispār par kkādiem zaķaušiem esi dzirdējusi ? atceros kad viņus sauca žagariņi nekad nebibju dzirdējusi par zaķaušiem ...?
žubīte:
08.01.11 14:11:41

Neesmu cepusi gadus 25 mēģināšu.
Emīlīte:
15.01.11 13:23:36

Labi , ka nav ar šņabi ...
kārumniece:
19.02.11 14:05:57

es jau sen šitos cepu,vecmāmiņa iedeva recepti.
tām, kuras vēl nav izmēģinājušas- fiksi uz virtuvi! garšīga manta! ;)
Mamma:
02.03.11 11:35:21

Ja pieliek šņabi mīklai kādas 2 ĒD, tad esot kraukšķīgāki. Šņabis tāpat izgaro, nekā tur nepaliek.
maijina22:
11.04.11 11:08:24

Superiga recepte bij bail ka neizdosies bet sanaca vnk gardi un atri
конФэточка:
20.06.11 12:11:09

man vecmmama tadus taisa
mazmeita:
30.08.11 13:32:57

Mana ome arī tādus cep, pati ar gribu pamēģināt. Ļoti garšīgi, iesaku visiem izmēģināt-ātri un vienkārši! ;)
Elita:
26.09.11 15:51:33

ja gan piekritu Sandraj
Agnija:
15.10.11 18:46:56

Žagariņi baigi labie, mēli var norīt...
Tā Neesmu Es:
02.11.11 09:48:16

Varbūt pārāk šķidrs krejums, tāpēc tie milti vairāk aiziet?
Tā Neesmu+Es:
05.11.11 14:24:59

Tikko paskatījos vecajā pavārgrāmatā - tur uz 500 gr. miltu krejums tiek likts stipri mazāk (150gr).
man:
10.11.11 15:05:42

a nevar cept cepeškrāsnī?
wwwww:
14.11.11 16:52:18

kadi vel zagarini,kadi cepumi,galvas esat saspiedusi..??zakausi,ta vinus sauc kops vispar kads vinus taisa,tad jau skapi ar varam saukt par galdu...:D
buka:
03.12.11 18:09:26

Ja kaads veel nav pamaniijis, tad zagarinji un zakjaushi ir viens un tas pats. Kurzemee par zakjaushiem sauc, paareejaa latvija, ar iznjeemumiem, tos paziist kaa zhagarinjus.
Lai nebuutu traki eljljaini, tos peec izvaariishanas uzliek uz virtuves dvieljiem nosusinaaties. Papiira dvielji aiziet daudz.
:):
30.12.11 15:55:11

Mmmmmm...
Mēs ar draudzenēm cepām ļoti ļoti garšīgi.
Mn patīk šī recepte
verners:
31.12.11 15:19:04

ļoti ļoti ļoti garšīgi
bīstamā mājsaimniece:
08.01.12 13:41:17

Ideāla receptīte - paldies ;)
sili:
11.04.12 16:38:36

Mmmm....Gardi sanāk! Cepam vismaz 1x mēnēsī!!!
Ieva:
02.06.12 17:45:56

Ideāli cepumi, man tik jāpamaina milti bija uz bezglutēna miltiem, (Rimi ar sarkano rozīti 1kg, ne Sharas) vēl es nelocīju iekšā, jo mīkla ne tik plastiska, vienkārši strēmeles un ideāli cepumi, atceroties kādus kādreiz no kviešiem cepu, ar bezglutēna miltiem foršāki, tie tik daudz neuzsūc eļļu.
bam bam:
07.06.12 13:05:28

vai viņus var taisīt arī no kārtainās mīklas?
Magone:
05.08.12 12:57:18

Tie ta atsauc atmiņā bērnību. Pladies par recepti. Es gan neliku klāt citronu, bet pievienoju šņabi. Un sanāca ļoti kraukšķīgi.
Viens no maniem mīļākajiem gardumiem.
eveeeniits:
30.12.12 20:08:52

miltus dabuuju beert un beert bet taa jau gardi tikai ja sanaak beert daudz miltus tad pieshaujiet veel citrninu vai cukurinu savaadaak zuda garsha bet sabeeru daudz puudercukuru un ir ok
eveeeniits:
30.12.12 20:10:04

un puudercukuru ja daargs blenderis un ir zeel sabeigt nopeerciet veikalaa jo malot cukuru smalkais puudercukurs tiek aparaataa un var to sabeigt ar laiku
Sanita:
10.01.13 17:10:36

Paldies, par recepti, sanaaca superiigaakie gardumi :)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS