Grauzdiņu pikantie salāti
- Sastāvdaļas:
- 1 ķieģelītis (sagriezts kubiņos un sacepti graudziņi)
5 tomāti (var vairāk)
3 ķiploka daiviņas (mērces garšai jābūt stiprai, tāpēc jāskatās vai vairāk, vai mazāk)
1/2 kg skāba krējuma
1 paciņa majonēzes
2 bundžiņas kukurūzas vai 1 lielā
100-150 g siers - Gatavošana:
-
-
Salātus liek kārtām:
1. Kārta grauzdiņi - ķieģelītim nogriež garozu, sagriež gabaliņos 1x1 cm, apcep lielā eļļas daudzumā uz lielas uguns. Liek stikla traukā, kā pirmo kārtu. -
2. Kārta ķiploku mērce: krējumu sajauc ar majonēzi, pievieno sāli, izspiestū ķiploku un samaisa. Mērcei ir jābūt ar stipru ķiploku garšu. -
3. kārta - sagriezti kubiņos tomāti. -
4. kārta - ķiploku mērce. -
5. kārta - konservēta kukurūza. -
6. kārta - ķiploku mērce. -
7. kārta- rīvēts siers. -
Salātus var ēst uzreiz - tad grauzdiņi kraukšķīgi, viss vēl nesavilcies un garšīgi. (man piemēram šādi garšo). Var ēst arī nākošajā dienā, tad viss savilcies un arī garšīgi. (tā garšo vīram).
Pasākumos tie tiek apēsti pirmie un recepti prasa parasti visi.
-
- Iesūtījis:
- Lora
Komentāri
paldies par recepti!
Beidzot man ir recepte šim gardumam! :) :) :)
Vēl bagātīgāku garšu var iegūt, ja mērcītē iekapā zaļumus (dilles, pētersīļus,..., kas nu kuram garšo).
Veselas divas lielās bļodas uztaisīju tikko =] Varēsim tik ēst
Mans komentārs: