Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/dazadi/pienenu-medus-iii/

Pieneņu medus III

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
/1 l medus/
350 pieneņu galviņas
1 l auksta ūdens
1 kg cukura
1 citrona sula
Gatavošana:
Pieneņu ziedus ar zaļajiem kausiņiem, bet bez kātiņiem lasa augu pilnzieda laikā – kad visa pļava ir dzeltena. Nedrīkst lasīt tuvāk par 100 m no automaģistrālēm!
Pieneņu galviņas nomazgā un ieliek 1 litrā auksta ūdens un uz lēnas uguns vāra 1 stundu. Pēc tam notecina caurdurī, ziedus izmet. Zaļgajā šķidrumā ieber cukuru un atkal uz lēnas uguns apmaisot vāra 1 stundu. 15 minūtes pirms vārīšanas beigām pielej 1 citrona sulu. Tad ļauj nostāvēties vienu dienu, un pieneņu medus ir gatavs.

*Lieto pa 1 tējkarotei 3 reizes dienā. Vienam cilvēkam gadā pietiek ar 3 litriem šāda «medus». Līdzekli nedrīkst dot bērniem līdz brīdim, kamēr nav beigusies organisma augšana un kaulu veidošanās, proti, līdz 20 gadu vecumam, jo tas var iebojāt jaunu cilvēku kaulaudus. Lieti noder kaulu deformāciju gadījumos un pie sāļu nogulsnēm organismā.
Iesūtījis:
www.dziedinatajs.lv

Komentāri

Pienenīšu gardums!:
17.05.11 17:35:53

Nedrīkstu lasīt šādas receptes uzreiz sakārojās! Vai Jūs zināt pieneņu medus ir garšīgs vai nav?:)
Saules stariņš:
17.05.11 23:39:41

Šodien tieši pagatavoju-ir gards,iesaku :) Un ļoti vienkārša pagatavošana..

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS