Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/dazadi/tomati-sava-sula/

Tomāti savā sulā

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
600 g vienāda lieluma tomātu
0,5 l tomātu sulas
1/2 ĒK sāls
0,3 ĒK cukurs
ar šo daudzumu var piepildīt ~1 litra burku
Pikantumam /var nelikt, ja negrib pikantu/:
ķiploks
asie pipari
Gatavošana:
Ņem 600 g vienāda lieluma tomātu, 0,5 l tomātu sulas, 1/2 ĒK sāls, 0,3 ĒK cukura. Ar šo daudzumu var piepildīt ~1 litra burku. Ja patīk pikantāki, tad var pielikt kādu ķiploku, piparu aso.

Ja grib, tad var blanšēt tomātus un vilkt nost miziņu, bet es liku tāpat ar visu mizu. Liek burkās un pārlej ar tomātu sulu. Uzliek vāciņu un pasterizē 85*C, litra burkas 15 minūtes, 3 l burkas 25-30 minūtes. Ņem ārā, stingri aizgriež vāciņus un kādu 0,5 stundu patur šos vēkšpēdus.

Ja daudz tomātu, tad var arī pats taisīt sulu. Biezajai sulai tomātus savāra un izberž caur sietu, tālāk pieliek sāli un cukuru. Caurspīdīgo - dzidro tvaicēju tajā tvaicējamā katlā, arī ļoti garšīgi.
Iesūtījis:
sin-sin

Komentāri

didi2009:
12.08.09 21:30:37

Ja ir daudz tomātu,protams,sula ir jāgatavo pašam,tas taču ir tik vienkārši!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS