Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/ievarijumi-marmelades-dzemi/abolu-ievarijums/

Ābolu ievārījums

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
3 kg ābolu
200 g ūdens
1,5 kg cukura
Gatavošana:
Notīra ābolus, izgriež serdes. Mizo tikai tādā gadījumā, ja miza ir pārāk stingra un sīksta. Sagriež ābolus gabaliņos. Vāra ābolus nelielā ūdens daudzumā uz mazas uguns, līdz tie ir mīksti. Ja vāra ilgāk, āboli izšķīst un iznāk ābolu biezenis. Kad āboli ir mīksti, pievieno cukuru. Laiku pa laikam izmaisa līdz katla apakšai, lai ievārījums nepiedeg.
Vāra 10 minūtes, līdz ievārījums sabiezē un paliek spīdīgs. Saliek ievārījumu tīrās burkās, lai noliktu vēsumā, vai saldējamās kastītēs, lai glabātu to saldētavā, īpaši ilgi ievārījums nestāv un ātri kļūst blāvs.
Ieteikums!
Ābolu ievārījumam var pielikt, piemēram, kanēļa miziņas vai citronmelisas lapiņas. Tās liek gatavā ievārījumā.
Iesūtījis:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Komentāri

baiba:
21.09.09 16:49:36

kam ir interese var pamēģināt āboliem pielikt klāt sagriestas žāvētas aprikozes...mums garšo ļoti..uz šo daudzumu apmeram 500 g aprikozes.lai garšo arī jums!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS