Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/ievarijumi-marmelades-dzemi/bruklenu-un-abolu-ievarijums/

Brūkleņu un ābolu ievārījums

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg brūkleņu
1 kg ābolu
2,5 kg cukura
2 glāzes ūdens
Gatavošana:
Pārlasītas un nomazgātas brūklenes, lai noņemtu rūgtumu, iemērc uz 2-3 minūtēm verdošā ūdenī un liek katlā. Ābolus nomazgā, izņem serdi un sagriež daiviņās. Cukuru sajaukt ar ūdeni un uzvārīt. Verdošā sīrupā likt brūklenes, ābolus un vārīt līdz gatavs ar vienu piegājienu. Burkās pildīt karstā veidā un likt plastmasas vāciņus.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Maija:
29.08.08 13:32:22

Man liekas,k šeit ir pārspīlēts ar cukuru.Es nekad brūklenēm neliktu tik daudz!
xo:
12.08.11 13:19:34

Ko nozīmē "vārīt līdz gatavs"? Kad ir "gatavs"?
tā ja:
04.09.11 19:08:30

Un arī ūdeni nevajag vispār, jo āboli sulīgi un brūklenes pašķīdīs...
nesaimniece:
16.09.11 10:06:19

Brūklenes vispār var izvārīt bez cukura (seno laiku recepte) un glabāt vēsumā. Kad ie nepieciešamība - izvāra kopā ar āboliem, plūmēm, bumbieriem tik, cik nepieciešams, jo mūsdienu pilsētas dzīvokļos nav vietas n-vietas

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS