Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/kompoti/abolu-kompots-ar-dzervenem/

Ābolu kompots ar dzērvenēm

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1,6 kg āboli
1 l ūdens
250 - 300 g cukurs
dzērvenes
etiķis vai citronskābe
Gatavošana:
Ābolus nomizo un sagriež biezās šķēlēs. Liek ūdenī, kas paskābināts ar etiķi vai citronskābi, lai nebrūnē.
Uzvāra cukura sīrupu. Ābolus izņem no ūdens un notecina. Liek bļodā un pārlej ar verdošu sīrupu. Tā no āboliem izspiež gaisu, tad burkās var ievietot vairāk. Patur 10 - 15 minūtes. Ar putu karoti izņem ābolus no sīrupa un pilda burkās kārtām ar dzērvenēm.
Sīrupu izkāš, uzvāra un pārlej āboliem un dzērvenēm. Uzliek vāciņus. Pasterizē 850*C: 0,5 l burkas - 15 minūtes,1 litra burkas - 20 minūtes. Pusstundu patur apgāztas un uzglabā vēsumā.
Iesūtījis:
ebite
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS