Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/kompoti/mellenu-kompots-ii/

Melleņu kompots II

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1,5 kg melleņu
1 l ūdens
200 - 300 g cukura

Gatavošana:
Svaigas, gatavas mellenes pārlasa, tīras sapilda izkarsētās burkās vai pudelēs, pārlej ar karstu cukura sīrumu, uzliek burkai izkarsētu metāla vai plastmasas vāciņu, pudeles aiztaisa ar novārītiem aizbāžņiem. Nosien ar auklu, lai aizbāzni neizspiestu karsēšanas laikā un liek siltā ūdens peldē pasterizēt.
Melleņu kompotu pasterizē 80*C: 0,5 l burkas 15 minūtes, 1 litra burkas - 20 minūtes, tad burkas un pudeles noslēdz un atdzesē.
Iesūtījis:
Pūķīte

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS