Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/kompoti/zemenu-kompots/

Zemeņu kompots

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 l ūdens
600-800 g cukura (jo skābākas ogas, jo vairāk cukura)
zemeņu daudzums, tik cik saiet sīrupā
Gatavošana:
Zemenes rūpīgi un uzmanīgi nomazgāt aukstā ūdenī, ielikt sietā un notecināt.
Lai ogas kompotā "nesakrunkojas" un nepeld pa virsu, ielikt zemes karstā sīrupā, uzvārīt un pavārīt 5 min. Atdzesēt, līdz pavisam atdziest.
Zemenes notecināt sietā un pārlikt burkās. Sīrupu uzvārīt, pārliet zemenes tā lai sīrups ir līdz pašam burkas katliņam. Burkas tūlīt pat aizvākot, apgriezt otrādāk un apsegt.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

aija:
06.07.05 17:56:00

Vai tad burkas ar ogām nevajag karsēt attiecīgo laiku? Neuzsprāgs?
Lora:
07.07.05 00:36:00

šajā receptē nevajag, karsēt. Ogas jau ir pietiekoši apstrādātas, lai nekas nesprāgtu.
Kārlis:
06.09.07 15:35:33

Ogas vajag karsēt tad nebūs labi!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS