Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/marinejumi/marinetas-gailenes/

Marinētas gailenes

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg vārītu gaileņu,
1 EK sāls,
1 TK cukura,
5 smaržīgie pipari,
2 gab kanēļa miziņas,
3 krustnagliņas,
1/2 TK rīvētas citrona miziņas,
200 g 9 % etiķa,
100 g ūdens.
Gatavošana:
Gailenes 20 min vāra sālsūdenī un nolej uz sieta.
Marinādei: katlā ar ūdeni pievieno etiķi, sāli un karsē līdz uzvārās. Tad marinādā liek novārītās gailenes un vāra 20 min. Vārīšanās beigās pieliek cukuru, piparus, kanēli, krustnagliņas un citrona miziņu. Pilda burkās.
Iesūtījis:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Komentāri

sin-sin:
11.05.05 16:15:21

Kāpēc tās nabaga gailenes tik briesmīgi mocīt ar 2x vārīšanu?
Vienkāršāk ir apbērt ar rupjo sāli(tā viņas apvārās sāli).Otrā dienā noskalo,liek burkās un uzlej vārošu marinādi ar visām pidevām,bet nelikt sāli.Burku ciet un gatavs.
Ofelija:
15.08.07 20:00:57

vai nav par traku, liekas, ka tur dziivs etikjis vien ir
Astra:
23.08.10 16:41:40

Laba un korekta recepte, paldies! Recepšu speciālisti ar pievilcīgiem ķēķa ģuru vārdiem arī iesaka gailenes divas reizes vārīt un tikpat daudz etiķi likt, tikai aizmirst pateikt, uz kādu produktu daudzumu domātas visas garšvielas. Bet tas nekas, guru recepte, protams, tiek novērtēta augstāk, lai gan satura ziņā ir vājāka par šo. Paldies autoram, pamatā vados no šīs receptes un izdodas lieliski!
Aiva:
04.09.10 11:33:29

Ko nozīmē "gab. kanēļa miziņas" - vai pārdošanā esošās ~6-7 cm garās caurulītes vai nolauzti gabaliņi, cik nu nolūst?

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS