Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/marinejumi/marineti-kirbji-i/

Marinēti ķirbji I

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
500 g ķirbju
1 glāze cukura
1 glāze 3% etiķa
Kanēļa miziņas
5 krustnagliņas
Gatavošana:
Ķirbi nomizo, sagriež šķēlēs. Ar siera nazi sagriež glītos kubiņos. Cukuru, etiķi, kanēļa miziņu un krustnagliņas liek vārīties. Kad sīrups sāk vārīties, tam pievieno sagrieztos ķirbjus. Vāra tik ilgi, līdz ķirbju gabaliņi sāk palikt caurspīdīgi. Karstus ķirbjus pilda burkās, pārlej ar marinādi un ar metāla vākiem aizvāko burkas.
Iesūtījis:
XP

Komentāri

elitons:
19.11.06 10:07:53

Laikam ir piemirsies pievienot- uz cik lielu šķidruma daudzumu??????
Vikija Aleksa:
02.05.09 15:56:35

Un vai tad etiķi pievieno uzreiz vārot????? Citi pievieno vēlāk ne sākumā.
Ineta:
20.10.09 17:56:53

Man gribas domāt uz 1 litru ūdens
ieva:
13.09.10 20:25:40

jaa, shii tik tieshaam laba recepte :)
un uudens nav piemirsts - kaa redzat ir 3% etikjis tas noziimee, ka 1/3 glaazes parastaa 9% galda etikja un 2/3 glāzes uudens. vareetu shkjist ka par maz, bet nee - tieshi laikaa :)
inita:
28.09.10 13:23:46

No vecmāmiņas zinu tādu gudrību ka ķirbjus gatavo ar citronskābi, bet bietes ar etiķi.
Kok:
01.11.10 18:14:52

Etiķi ieteicams pievienot beigās, pretējā gadījumā ķirbis ilgi nekļūs mīksts un vārot zudīs daudz vitamīnu
drako6a:
14.11.10 16:39:06

Ķirbjus noteikti vāra uzreiz ar etiķi. Citādi, ja etiķi liks beigās būs putrā un bezkŗāsaini.
sandrainaa:
22.10.11 19:54:28

tad sanāk 1: 3 etiķis 9% pret ūdeni???!!!
Garsigi:
02.12.11 21:18:27

Ljoti gardi...
XX:
28.01.12 19:42:04

Nupat marinēju:8.7kg tīrīts ķirbis, 5.5l ūdens, 1.2kg cukura,80g citronskabes, piegriežu pašu citrona miziņu(200-400gr citrons), tad attīru no citrons baltuma, citrona sulu iespiežu marinadē, var pielikt arī kreicnagliņu novārījumu(tējkarote ar kreicnagliņām),vāru otrā dienā, katrā burciņā ieliekot kanēli.Karstas burkas savietoju siltā segā uz 3 stundām!OK!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS