Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/marinejumi/tomati-zeleja/

Tomāti želejā

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
3,5 kg tomātu (sagriezti ripiņās)
350 g sīpolu (sagriezti ripiņās)
Marinādei:
2 l ūdens
300 g etiķa (9%)
75 g sāls
125 g cukura
100 g želantīna
Gatavošana:
1. Želantīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
2. Uzvāra marinādi un nedaudz atdzesē.
3. Pievieno marinādei ūdens peldē izkausētu želantīnu un nedaudz uzsilda nevāra!
4. Pārlej marinādi 1 l burkās sapildītiem tomātiem un sīpoliem.
Pasterizē 80 grādos apmēram 20 minūtes. Aizvāko burkas. No rīta, kad burkas ir atdzisušas, ieliek ledusskapī, lai saželē. Un tad prom uz pagrabu.
Gatavošanas laiks:
30 minūtes
Iesūtījis:
Pūķīte

Komentāri

Ilga:
03.08.07 09:35:06

Uz 2 litriem ūdens 100 g želantīna ir par maz. Vakar konservēju, burciņas pa nakti bija leduskapī, un šorīt vēl nebija stingrs. Nākošreiz likšu 200 gramus želantīnu.
Viktorija:
29.08.07 18:24:25

Paldies par padomu!
inga:
16.08.08 16:31:25

Uz 1 litru marinādes 3.5 pac. želantīns ( 1.p - 20.gr)
vendija:
26.08.08 12:21:24

izmeginasu
Ilze:
28.08.08 17:11:26

Es daru pavisam vienkārši un ātri:1/2litra burciņās ieberu dažus piparus un 1krustnagliņu,lieku kārtās šķēlēs sagrieztus sīpolus un tomātus.Burciņas vidū ieberu 1tējk.sāls,3tējk.cukura.Kad burciņa piepildīta pilna,uzleju 1tējk.etiķa esences un un 3tējk.želatīna,uzleju vārītu ūdeni,uzlieku vāciņu un karsēju.
laura:
18.05.09 22:37:32

na lat jazike pisat ne umeju nemnogo ponimaju seichas v angliji zdes uksus tolko 5%i6%kto ponimajet skolko nado takogo uksusa na 1l banku tomatov pomogite esli mozete ochen davno kushala etot delikatess spasibo
Dace:
08.07.09 10:37:18

Angljā poļu veikalos var nopirkt 9% etiķi! esmu pirkusi, tās pašas firmas, kas pie mums!
lena:
14.12.09 20:28:40

Laura,a u vas v Anglii net russkix magazinov?ili litovskix,tam ti mozewj kupitj vsje to cto i v Latvii
???:
25.08.10 18:10:57

Cik ilgi jāsteralizē tomāti želejā???? Lūdzu lūdzu kāds pasakiet man mamma prasīja lai uzinu...
Candra:
26.08.10 23:58:23

??? Tur taču ir rakstīts - 1l burkas pasterizē 80 grādos apmēram 20 min.
ilona:
18.09.10 14:06:06

Esmu Irija,un krievu veikalos var nopirkt bezmaz vai visu ko Latvija. Etika esence ari ir.Un tomatini sanak superigi!!! Paldies par recepti.
Tigeri:
03.08.11 13:22:04

Pūķīte, paldies par recepti! Superīga! Visu ko biju taisījusi, bet tomātus želejā vēl nekad. Baidījos vai man sanāks. Sanāca dievīgi!!!
Marite:
12.08.11 18:48:50

Liku grams gramā, bet diemžēl ne tie saželēja, ne arī baudāmi sanāca. Manuprāt želatīns prasās vairāk un etiļis uz pusi mazāk. Jo ēdot etiķis nāsīs cērtās.
Nez kādai gaumei tas domāts. :(
Sweet:
15.08.11 17:27:52

Uz vienu litru ūdens pilnīgi pietiek divu paiču želatīna pa 15 gr. Vis saželē un viss ļoti labi garšo un uz vienu litru vajag likt 1,5 ēdamkarotes etiķa esnces(70%)... ļoti labi..etiķis tad ir jārēķina.sanāk laikam 10 ēd.k. etiķa 9%
cita:
24.08.12 15:33:39

vel vienkarsak burcina ieber 10 piparus 2lauru lapas kartam sipolus tomatus sagriez ripinas uzvara marinadi 1litrs udens 1edamkarote cukurs sals esence zeltinu uzberu burcina virsu sipoliem tad karstu marinadi karseju 10 min. 85 grados loti garsigi
bumbuleens:
27.08.12 13:09:24

es lieku uz 2l ūdens,želatīnu 7paciņas ,,pa 20gr,pilnīgi pietiek,

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS