Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/ella-varitie/aboli-karamele/

Āboli karamelē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2 saldskābi āboli
1 ĒK citronu sulas
eļļa fritēšanai
baltā sezama sēklas
Karamelei:
6 ĒK augu eļļas
150 g cukura
ūdens
Mīklai:
120 g miltu
1 ola
ūdens
Gatavošana:
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež daiviņās. Apslaka ar citrona sulu. No dotajām izejvielām pagatavo mīklu un atstāj uz pusstundu ledusskapī. Ābolu daiviņas pa vienai iemērc mīklā un fritē 2-3 minūtes karstā eļļā. Gatavām lieko eļļu notecina caurdurī.
Karamele: vokpannā 6 ēdamkarotēm karstas eļļas pievieno cukuru un, turpinot karsēt, intensīvi maisa, līdz izveidojas gaiši brūns sīrups. Gatavajā sīrupā iemaisa ceptos ābolus un pārkaisa ar sezama sēklām. Pasniedz ar ledus aukstu ūdeni, kurā, ēdot, apmērcē katru gabaliņu.
Gatavošanas laiks:
50 minūtes
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS