Ābolu gredzeni mīklā
- Sastāvdaļas:
- /4 - 5 porcijām/
400 g svaigu ābolu
1 glāze miltu
2 olu baltumi
1/2 glāzes piena
1 ĒK cukura
2 ĒK 35 % saldā krējuma
pūdercukurs
kanēlis
šķipsna sāls - Gatavošana:
- Olu baltumus sajauc ar cukuru, sāli, daļu piena, pievieno miltus un samaisa viendabīgu mīklu. Beigās pievieno atlikušo pienu. Mīklu atstāj uzrūgt 25 - 30 minūtes.
Ābolus nomizo, izgriež sēklotni, sagriež gredzenos (1 cm biezumā), pārkaisa cukuru.
Mīklā iejauc saldo krējumu. Ābolu gredzenus uzdur uz dakšiņas, apviļā mīklā un liek sakarsētā eļļā vai taukvāres katlā 5 - 6 minūtes 170*C.
Gatavus ābolus pārkaisa ar pūdercukuru, kas sajaukts ar kanēli. Pasniedz karstus ar saldējumu vai bez. - Iesūtījis:
- Ieva
Komentāri
Nav komentāruMans komentārs: