Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/ella-varitie/abolu-piradzini/

Ābolu pīrādziņi

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Mīklai:
750 g miltu
1 glāze piena
2 olas
2 ĒK sviesta
1/4 glāzes ūdens
50 g rauga
1 TK sāls
1 TK cukura
Pildījumam:
1 kg ābolu (saldskābi vai skābi)
1 glāze cukura
1 TK kanēļa
Gatavošana:
Mīklai: Nedaudz silta ūdens iejauc raugu, pievieno 3 TK miltu un sajauc. Atstāj uz nakti rūgt. No rīta ieraugā ielej pienu, izkausētu sviestu, olas, cukuru, sāli, pieber miltus un iejauc mīklu. Mīklu ieliek palielā traukā un raudzē siltā vietā.
Pildījums: ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež daiviņās. Daiviņas pārkaisa ar cukuru, kanēli un noliek uz 15 - 20 minūtēm.
Kad mīkla uzrūgusi, to sagriež porciju gabaliņos. Izrullē plācenīšus, uz katra liek pildījumu, malas aizspiež un izveido laivas formu.
Cep sakarsētā eļļā, vai uz pannas vai taukvāres katlā 4 - 5 minūtes 160*C.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS