Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/ella-varitie/abolu-ripinas/

Ābolu ripiņas

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2 lieli āboli
Mīklai:
2 ĒK kviešu milti
1 ĒK piens
1 ĒK cukurs (1 ĒK cukura pārkaisīšanai)
1 ĒK salds krējums
1/2 olas
šķipsna sāls
eļļa cepšanai
Gatavošana:
Ābolus nomizo, izdobj serdi, sagriež 0,5-1 cm biezās ripiņās un pārkaisa ar cukuru. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, sāli, pielej krējumu un pienu, pievieno kviešu miltus un izmaisa vienmērīgu mīklu. Mīklai pievieno saputotu olas baltumu un izcilā. Sagatavotā mīklā iemērc uzdurtu ābolu ripiņu, liek sakarsētos taukos un vāra dzelteni brūnu. Ābolu ripiņas sakārto traukā un pasniedz karstus, pārkaisītus ar cukuru un kanēli. ļoti garšīgi, ja pasniedz ar plombīra saldējumu.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS