Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/ella-varitie/berlineri/

Berlīneri

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
500 g milti
1 šķipsna sāls
40 g raugs (tas, kas paciņās vienā gabalā)
80 g cukurs
250 g piens
80 g sviests
2 olas

Gatavošana:
1. 2-3 reizes izsijātiem miltiem pievieno šķipsnu sāls un liek bļodā.
2. Raugu izkausē 50 g silta piena un 1 TK cukura. Miltos veido iedobi un lēnām ielej izkausēto raugu.
3. Mīklu apsedz un siltā vietā liek uzrūgt.
4. Kad mīkla 1 x uzrūgusi, pievieno siltu pienu, kurā izkausēts sviests, olas un cukuru. Iejauc mīklu.
5. Mīklu apsedz un ļauj uzrūgt.
6. No mīkla veido nelielas bumbiņas, liek uz cepamās veidnes un ļauj 40 minūtes uzrūgt.
7. Katlā uzkarsē eļļu, liek bumbiņas un cep uz vidējas uguns, no abām pusēm zeltainas.
8. Kad berlīneri nedaudz atdzisuši, ar pārtikas šprici pilda ievārījumu.
9. Aukstus pārkaisa ar pūdercukuru vai pārziež ar cukura glazūru.

Iesūtījis:
Irma

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS