Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/ella-varitie/biezpiena-barankas/

Biezpiena barankas

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
/5 - 6 porcijām/
500 g biezpiena
250 g margarīna
500 g miltu
150 g cukura
2 ĒK pūdercukura
1 ola
1 TK sodas
vanilīns
Gatavošana:
Olu dzeltenumu atdala no baltuma. Izsijātiem miltiem pievieno sodu, samīcītu biezpienu, uz rupjās rīves sarīvētu margarīnu, cukuru un dzeltenumus. Maisa līdz iegūst viendabīgu mīklu. Ja mīkla ir pārāk bieza, pievieno 1 - 2 ĒK kefīra vai skāba krējuma un samaisa.
Mīklu izrullē 1,5 cm biezumā, ar glāzi izspiež aplīšus, ar vēl mazāku glāzīti izpiež vidiņus. Jāsanāk tādai kā baranka.
Barankas cep taukvāres katlā 5 - 7 minūtes 160*C. Gatavas liek uz šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru, kas sajaukts ar vanilīnu.
Gatavošanas laiks:
25 minūtes
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS