Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/ella-varitie/galas-piradzini/

Gaļas pīrādziņi

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Mīklai:
800 g miltu
1/4 glāzes silta ūdens
1 1/4 glāzes silta piena
2 ĒK sviesta vai margarīna
1 ola
1 TK cukura
1 TK sāls
25 - 30 g rauga
Pildījums:
800 g liellopa gaļas vai liesas cūkgaļas
100 - 150 g sviesta
3 vārītas olas
3 sīpoli
sāls
malti melnie pipari
Gatavošana:
Mīklai: siltā ūdenī izkausē raugu, pievieno cukuru, 1 TK miltu un raudzē 15 minūtes. Pievieno miltus, sakultu olu, sakultu sviestu, sāli, cukuru un pakāpeniski iemaisa miltus. Mīklu liek siltā vietā uzrūgt. Kad mīkla uzrūgst, mīklu ar rokām izmīca un atkal atļauj uzrūgt.
Pildījumam: gaļu sagriež gabaliņos (40 - 45 g katrs), apcep sviestā, kopā ar sagrieztiem sīpoliem. Pievieno ūdeni vai buljonu un sautē. Tad smalki sagriež vai samaļ, pievieno sāli, piparus, sagrieztu olu. Ja pildījums ir par sausu, tad iemaisa nedaudz buljona.
No mīklas veido plācenīšus, pilda ar pildījumu, aizspiež un cep. Vai sakarsētā eļļā, vai uz pannas vai taukvāres katlā 4 - 5 minūtes 160*C.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS