Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/ella-varitie/ievarijuma-virtuli/

Ievārījuma virtuļi

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg miltu
100 g rauga
1/2 glāzes cukura
2 glāzes piena
7 olu dzeltenumi
1 ola
5 - 6 ĒK eļļas
75 ml degvīna
100 g pūdercukura
400 g bieza ievārījuma, džema
1 citrona sula
1 rīvēta citrona miziņa
1/4 TK vanilīna
šķipsna sāls
Gatavošana:
Raugu sajauc ar 1 glāzi piena un izkausē. Pievieno 1 Ēk cukura, 200 g miltu. Ieraugam jābūt skāba krējuma konsistencē un liek siltumā uzrūgt.
Olu un dzeltenumus saberž ar cukuru, pievieno miltus, ieraugu, vanilīnu, citrona sulu un citrona miziņu, atlikušo pienu, degvīnu un sāli. Mīklu jauc tik ilgi, līdz virspusē parādās gaisa burbulīši. Pa porcijām pievieno eļļu, vēel nedaudz maisa. Mīklu liek siltā vietā uz 10 - 15 minūtēm uzrūgt.
Līdz ko mīkla sāk rūgt, tā sāk gatavot pončikus. No mīklas gabaliņiem (katrs ~ 40 g) izgatavo plācenīšus, viducītī liek 1/2 TK džemu. Maliņas aizspiež un savirpina bumbiņu.
Pončikus vāra eļļā vai taukvāres katlā 5 - 6 minūtes 160*C.
Gatavos pončikus liek uz papīra dvieļiem vai salvetēm, lai notek liekā eļļa, tad liek uz šķīvja, pārkaisa ar pūdercukuru, kas sajaukts ar vanilīnu.
*karstus pončikus neliec vienu uz otra.

Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

jautājums:
20.10.10 11:52:48

ko var aizstāt degvīna vietā?

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS