Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/ella-varitie/pampuskas-ar-magonem/

Pampuškas ar magonēm

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Mīklai:
300 - 350 gr milti
25 gr raugs
1 glāze piens
100 gr sviests
2 ĒK eļļa
2 olu dzeltenumi
sāls pēc garšas
Pildījumam:
1 glāze magones
1 glāze cukurs
Apcepšanai:
eļļa
Gatavošana:
Raugu samaisa ar 1 TK cukura, 50 gr miltu un 3-4 ĒK silta piena. Sagatavotai iejavai pēc šķidruma jāatgādina skāba krējuma konsistence. Iejavu noliek siltumā, lai iejava paceļas.
Pēc tam pievieno palikušos miltus (2 ĒK atstāt), pienu un 1 olas dzeltenumu. Kārtīgi visu izmaisa ar koka karoti. Gatavai mīklai ir jābūt vienmērīgi samaisītai. Pēc tam mīklā ielej izkausētu un atdzesētu, līdz istabas temperatūrai, sviestu, pievieno sāli pēc garšas un visu kārtīgi samaisa.
Sagatavoto mīklu ievieto tīrā bļodā, pa virsu apbārsta ar palikušajām 2 ĒK miltu, apsedz ar tīru dvielīti un noliek siltā vietā, lai mīkla uzrūgst.
Lai pagatavotu pildījumu – magones aplej ar verdošu ūdeni, tā, lai ūdens tās pārklāj un atstāj uz stundu nostāvēties. Pēc tam magones ieber smalkā sietā un ļauj tām nožūt. Nožuvušās magones pārliek traukā un saberž ar cukuru, kamēr paliek baltas (var magones sablenderēt), var pievienot 1-2 ĒK silta piena.
Cepamo plāti vai paplāti pārziež ar eļļu. Uzrūgušo mīklu ņem ar karoti un liek uz plātes. No mīklas akurāti izveidot apaļus plāceņus. Katram plācenim vidū liek 1 TK magoņu pildījumu. Mīklas visas malas saceļ uz augšu, izveido bumbiņas un novieto tās uz koka dēlīša, kas pārkaisīts ar miltiem. Apklāj ar dvieli un noliek siltā vietā uz 10-15 minūtēm, lai mazliet uzrūgst.
Grāpīti uzsilda eļļu, iemet tajā mazu mīklas piciņu, ja tā uzreiz uzpeld un momentāli paliek brūna, tad, eļļa ir gatava cepšanai. Uzrūgušās pampuškas uzmanīgi, nopurinot miltus, ievieto karstajā eļļā ar šuvi uz leju un katliņu apsedz ar vāku. Katliņā uzreiz nevajag likt daudz pampuškas, tām ir brīvi jāpeld eļļā. Kad pampuškas ir brūnas no apakšas, apgriež uz otru pusi un cep, kamēr brūnas, bet šoreiz vāku vairs neliek.
Gatavās pampuškas izņemt no katliņa un novieto uz salvetes, lai notek liekā eļļa.
Iesūtījis:
zaksiks
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS