Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/ella-varitie/zagarini-i/

Žagariņi I

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
500 g kviešu milti
150 g cukurs
150 g skābs krējums
2 olas
1 g soda
1 paciņa vanilīna cukurs avi citrona miziņa
eļļa
pūdercukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
Olas ar cukuru, vanilīna cukuru vai citrona miziņu saputo, pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu, kviešu miltus un samīca, līdz mīkla vaisr nelīp pie rokām, ja liekas, ka par maz miltu, tad pievieno vēl drusku. Pēc tam mīklu izveltnē un sagriež 4-5 cm platās un apmēram 10 cm garās strēmelēs. Katras strēmeles vienu malu bārkstveidīgi iegriež un, turot pie neiegrieztās malas, strēmeli satin.
Sagatavotos žagariņus liek sakarsētā eļļā un vāra gaiši brūnus. Atdzisušus sakārto traukā vai no sākuma uz papīra salvetām, lai eļļu nosusina un nedaudz atdzisušus pārkaisa ar pūdercukuru, jo ja pārkaisīs tikko izņemtsu no eļļas, cukurs izkusīs.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

lina:
28.04.09 12:58:40

garšīgi

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS