Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/auzu-maize-bez-micisanas/

Auzu maize bez mīcīšanas

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
200 ml silts ūdens
110 ml silts piens
1,5 ĒK cukurs
1,5 TK sāls
280 g kviešu milti
50 g pilngraudu milti
0,5 TK sausais raugs vai 5 g svaigs raugs
80 g pilngraudu jeb „lēnās” auzu pārslas
Gatavošana:
Samaisa bļodā visu izņemot eļļu un auzu pārslas. Ber auzas, maisa, pēdējo lej olīveļļu, maisa. Cenšas to darīt pēc iespējas ātrāk.
Apklāj, bet ne hermētiski. Raudzē istabas temperatūrā 2 stundas. Kamēr mīkla paceļas un sāk kristies. Var cept tūlīt, bet var likt ledusskapī un lietot 7-8 dienas. Uzglabā nehermētiskā traukā, turklāt aukstu ir vieglāk saveidot cepšanai.
Pirms cepšanas liek slapjo mīklu uz miltaina galda, stiepj uz sāniem, loka kā aploksni. Pagriež ar šuvi uz leju, liek uz cepamā papīra otrai raudzēšanai. Silta mīkla uzceļas 40 minūtēs, ja no ledusskapja, tad 1 stundā un 20 minūtēs.
Cep cepeškrāsnī 230*C katlā ar vāku, kas iepriekš sakarsēts. Ar vāku cep 30 minūtes, bez vāka 7-10 minūtes.
Ērtāk – ja izmanto galdu ar plēvi un trauku ar cepamo papīru otrai raudzēšanai.
Maize garšo pēc auzām, miltaina, bet arī mēreni mitra.
Iesūtījis:
Vivitav
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS