Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/batons/

Batons

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2 glāzes piena
2 ĒK cukura
2 TK sāls
1 ½ ĒK mīksta sviesta
paciņa rauga
¼ glāzes silta ūdens
6 glāzes izsijātu miltu
Gatavošana:
Uzsilda pienu, gandrīz uzvāra. Noņem no uguns, pievieno cukuru, sāli un sviestu. Raugu izšķīdina siltā ūdenī un ielej pienā. Labi samaisa. Pievieno 3 glāzes miltu un samaisa, kamēr sanāk viendabīga masa. Pievieno atlikušos miltus un samaisa, lai sanāktu stingra mīkla. Maisa 10 minūtes, kamēr kļūst gluda un elastīga. Mīklas bumbu ieliek ieziestā traukā un apsmērē ar eļļu. Uzliek vāku un ļauj rūgt siltā vietā 1 ½ - 2 stundas, kamēr mīkla nedubultojas. Piespiež, un atkal ļauj pacelties. Mīklu sadala 2 daļās un veido batonus. Liek uz plāts, apsedz ar dvieli un ļauj atkal uzrūgt.
Uzsilda cepeškrāsni. Pirms cepšanas katru batonu apsmērē ar sviestu. Cep 40 – 45 minūtes. Ja garoziņa par ātru kļūst brūna, tad pārklāj ar foliju.
Iesūtījis:
Artūrs

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS