Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/bezrauga-maize-uz-ugunskura/

Bezrauga maize uz ugunskura

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2,25 glāzes kviešu miltu
1 TK sodas
½ TK sāls
1 ĒK cukura
1/3 glāzes sviesta
2/3 glāzes jogurta vai piena
Gatavošana:
Sajauc miltus, sodu un cukuru, sāli. Vienmērīgi ierīvē sviestu. Pievieno jogurtu un maisa līdz veidojas elastīga mīkla. Sadala ~15 daļās, katru sarullē bumbiņās, tad saspiež plāceņos.
Koka zaru attīra no mizas 1 m garumā, pa vienam apliek un piespiež plāceņus atstājot pa 5 cm brīvus galus. Koku tur uz uguns, bet ne pārāk tuvu, lai mīkla neapdeg, apcep un apbrūnina. Kad maize kļūst zeltaini – brūna, tad uzmanīgi noņem no koka. Pilda ar sviestu.
Iesūtījis:
Artūrs

Komentāri

elina:
08.09.08 17:33:31

kapēc nevar nokopēt?

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS