Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/focaccia-italiesu-maize/

Focaccia (itāliešu maize)

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
450 g milti
300 ml ūdens
2 ĒK olīveļļa
1 TK sāls
1 ĒK brūnais cukurs
2 TK sausais raugs
2 gab. saulē kaltēto tomātu (es pati izvēlos MIKADO firmas)
kārtīga šķipsna kaltēts baziliks
kārtīga šķipsna kaltēts rozmarīns
Gatavošana:
Lielā bļodā iesijā miltus, ielej ūdeni un eļļu. Pieber sāli, cukuru un raugu. Sāc maisīt un mīcīt. Līdz veidojas viendabīga masa un mīca vēl kādas 5 minūtes, līdz mīkļa kļūst gludena ar satīna spīdumu. Pārkaisi izveidoto mīklas bumbu ar miltiem, apsedz ar dvielīti un atstāj rūgt uz 1 stundu.
Tad pievieno smalki sagrieztus kaltētos tomātus, baziliku, rozmarīnu un izmīci vēlreiz. Tagad mīklu klāj uz plāts to ar rokām pavelkot, lai biezums ir apmēram 2-3 cm. Tai nav jābūt vienmērīgai pa visu plāti. Tad pārkaisi ar miltiem apsedz ar dvielīti un atstāj uzrūgt vēl uz 2 stundām.
Krāsni uzkarsē līdz 230*C un liec iekšā maizi un cep apmēram 20 minūtes.
Kad maize izņemta no plīts, apslaka to ar ūdeni (lai neveidojas pārāk cieta garoza) un ļauj tai padzist. Maize gatava, visgaršīgāk to lauzt ar rokām.
Iesūtījis:
Karīna
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS