Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/francu-maize-ar-sieru/

Franču maize ar sieru

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 paciņa granulētā rauga
3/4 tases silta ūdens
2 ēdamk. cukura
1 tējk. sāls
3 tases miltu
3 olas
1/2 tases mīksta sviesta
1 tase Fontina, Gryere vai Jarlsberg siera (sagriezts mazos gabaliņos)
Gatavošana:
Raugu iemaisa ūdenī lielā bļodā, atstāj uzbriest. Pievieno cukuru, sāli un vienu tasi miltu, samaisa. Pievieno olas, kuļ, kamēr mīkla kļūst bieza. Iekuļ sviestu, pakāpeniski izmaisot, pievieno atlikušos miltus. Mīklai jākļūst mīkstai. Liek uz miltiem apkaisītas virsmas, mīca. Virskārtu apsmērē ar sviestu, apsedz un atstāj siltā vietā uzrūgt. Mīklā iemaisa sieru, liek uz miltiem apkaisītās virsmas, kārtīgi izmīca. Sadala trīs daļās un izveido trīs garus un tievus kukulīšus. Liek sakarsētā cepeškrāsnī, cep 30 minūtes, līdz maize kļūst zeltaini brūna.
Gatavošanas laiks:
120 minūtes
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS