Īsta mājas saldskābmaize I
- Sastāvdaļas:
- 2 ķieģelīši
½ l kefīra
ķimenes
sāls
cukurs
1 paciņa rauga
milti - Gatavošana:
- Ķieģelīšus aplej ar kefīru un atstāj uz nakti, lai izmirkst. Tad izmīca, lai nav kunkuļi un pieber ķimenes, sāli un diezgan daudz cukuru. Paciņu raugu samaisa ar cukuru un liek klāt masai, tad ber miltus tā, lai sanāk tāda cieta mīkla. Taisa kukulīšus un liek cepties.
P.s. mērvienības nezinu, jo taisu uz izjūtām un sanāk. Galvenais cukuru par maz nepielikt, jo tad raugam nebūs no kā rūgt un sanāks cieta pļocka un arī mīklai jābūt cietai nevis mīkstai, jo tad var kukulītis izplūst pa visu pannu. - Iesūtījis:
- vinčiks
Komentāri
man ir viens jautajums: es nezinu kas tie tadi kiegelisi ir.
Mes meginajam cept Saldskabmaizi, bet galigi nesanaca.
Varbut jus variet man palidzet.
Milu paldiez
Gunars
Mans komentārs: