Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/ista-majas-saldskabmaize-ii/

Īsta mājas saldskābmaize II

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
½ rupjmaizes vai ķieģelītis
½ l kefīra
50 g raugs
½ glāze cukura
sāls
ķimenes
½ - 1 kg augstākā labuma milti
Gatavošana:
Nogriež garozu 1/2 rupjmaizei (ķieģelītim), mīkstumu sadrupina, pārlej ar 1/2 litru kefīra un atstāj uz 12 stundām. Apmēram 50 g raugu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā, kopā ar 1/2 glāzi cukura. Mīklu nedaudz paraudzē, lai sāk mest burbulīšus. Pievieno kefīra masai. Pievieno bišķi sāli un ķimenes. Pieber izsijātus miltus un mīca, lai mīkla vairs nelīp pie rokām, bļodas vai galda. !Nepieber no sākuma uzreiz daudz miltu, tad maize būs cieta! Ja no sākuma mīkla liekas pārāk mīksta un lipīga, pamīciet ilgāk, tad mīkla - būdama mīksta, nelips pie rokām, bet maizīte būs mīksta.
Kad maizīte izmīcīta to noliek raudzēties siltā vietā, uz 1,5 stundām. Tad mīklu samīca un atkal ļauj uzrūgt. No mīklas veido 2 kukulīšus. Cep ~ 45 minūtes 180*C, līdz kukulīši ir brūni un nelīp mīkla pie iedurta skaliņa. Gatavus apsedz ar dvieli, līdz atdziest, lai garoza nepaliek cieta.
Iesūtījis:
zhuks

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS