Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/kimenu-sodas-maize/

Ķimeņu - sodas maize

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
250 g rudzu milti
250 g kviešu milti
1 TK cepamā pulvera
1 TK cepamā soda
¼ TK sāls
100 g dzeltenās rozīnes
2 TK ķimenes
~ ½ l lauku piens /3,5 % un treknāks/
Gatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni, nedaudz ietauko cepamo pannu. Bļodā iejauc miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Iejauc rozīnes un ķimenes. Pievieno tik daudz piena, lai veidotos bieza, bet ne sausa mīkla.
Liek mīklu uz miltiem kaisīta dēļa, ~ 3 minūtes mīca līdz izveidojas spīdīgs kukulītis, tā virspusē krusteniski iegriež padziļas rievas. Cep krāsnī 35 - 40 minūtes, līdz viducī iedurta zobu bakstāmajam vairs nekas nepielīp.
* finālā iegūstam visai savdabīgu cepumu. Ieteicams cept Halovīna dienā.
Iesūtījis:
Lauksaimnieks

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS