Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/kviesu-maize/

Kviešu maize

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2½ glāzes silta ūdens
50 g raugs
2 ĒK medus
1 ĒK sāls
5 ĒK augu eļļa
1 glāze auzu pārslas
3 glāzes kviešu pilngraudu milti
½ glāze sojas milti
1½ – 2½ glāzes baltie milti
Gatavošana:
Sajauc ūdeni ar raugu un pievieno pārējos produktus (1 – 1½ glāzes baltos miltus). Labi samīca un pievieno pēc nepieciešamības nedaudz baltos miltus tā, lai mīkla kļūtu elastīga. Mīca 10 minūtes. Mīklas virsmu pārziež ar eļļu, pārklāj un atstāj uz stundu siltā vietā (mīklai ir jāuzrūgst divkārtīgi). Izveido klaipus un novieto uz ieziestām plātīm. Maizes klaipu virsmas nedaudz apziež ar eļļu, apklāj un atstāj, lai mīkla uzrūgtu vēl divkārtīgi. Cep 30 – 35 minūtes 180°C temperatūrā.
Iesūtījis:
protams-protams

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS