Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/noras-ciabata/

Noras čiabata

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
5 g svaiga rauga
350 g kviešu miltu
10 g svaiga rauga
5 ĒK piena
2 ĒK olīveļļas
20 g sāls
550 g kviešu miltu
milti
eļļa
manna
Gatavošana:
Piektdienas vakarā pirms gulētiešanas 250 ml silta ūdens izšķīdina raugu un 10 minūtes siltā vietā. Iemaisa pirmo devu miltus, apsedz ar dvielīti un iet gulēt.
Sestdienas agrā rītā iemaisa siltā pienā 10 g rauga un 10 minūtes ļauj darboties. Pielej 250 ml silta ūdens, eļļu un iepriekšējā vakara ieraugu. Miltus samaisa ar sāli, iemīca mīklā. Ja grib, pievieno notecinātas, sagrieztas olīvas, kaltētus tomātus, rozmarīnu, timiānu, oregano, konservētu papriku vai neko. Mīca uz miltiem apkaisītas virsmas, kamēr 7x mugura slapja. Pārsmērē ar eļļu, apsedz un ļauj 1,5 h rūgt, mīkla kļūst gaisīga un viegli lipīga. Sadala 4 daļās, taisa kukuļus ~ 10 cm platumā un 30 cm garumā. Liek uz cepampapīra, apsedz, raudzē vēl 1,5 - 2 h.
Cepkrāsni uzsilda līdz 220 grādiem. Uz plāts uzklāj ceppapīru, uzber nedaudz mannas, liek virsū divus kukuļus, pārējos divus - ledusskapī. Liek krāsnī, kurā ieliek arī bļodiņu ar ~ 100 ml ūdens (ja ir drosme, ūdeni uzlej uz karstas cepeškrāsns apakšas, un mudīgi aiztaisa durtiņas ciet. Nemēģināt ar gāzes plīti :p). Cep ~ 25 minūtes, tad otrus divus kukuļus.
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS