Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/noras-peleka-graudu-maizite/

Noras pelēkā graudu maizīte

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
500 g kviešu miltu (var jaukt klāt rupja maluma jebkādus, ja gribas, - attiecīgi tad mazāk kviešu)
1 paciņa sausā rauga
3 ĒK auzu pārslas (vai 4-, 5- utt.pārslas, kas mājās ir)
1,5 TK sāls
1 ĒK cukura (vai 2 ĒK Dansukker gaišā sīrupa, tad maizīte ilgāk svaiga stāv)
3 ĒK bezpiedevu jogurta vai skāba krējuma
375 ml silta ūdens (man parasti pietiek ar duku pāri 300 ml, bet nu receptē stāv 375)
sēklas visdažādākās, kapāti zaļumi, ķimenes, grauzdēti sīpoli (!!!!) etc.
sviests un rīvmaize formai
Gatavošana:
Miltus samaisa ar raugu, sper klāt visas pārējās sastāvdaļas, izņemot ūdeni, izmaisa. Pakāpeniski lej klāt ūdeni un samīca - vislabāk ar mikseri, tad mīkla ~ 1 minūtes laikā ir gatava, - izmīca, lai ir tāda, ka īpaši nelīp pie rokām. Noliek siltā vietā uz 5 minūtēm, apklāj ar dvielīti, lai nesaķer caurvēju.
Gareno kēksa formu ietauko un izbārsta ar rīvmaizi (vai sezamu. Vai miltiem). Mīklu liek formā, iebaksta ar pirkstu visā garumā pāris caurumus un liek AUKSTĀ cepeškrāsnī. Cepeškrāsni slēdz iekšā tikai pēc tam, kad mīkla jau iekšā! Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem un cep ~ 1 stundu ("kamēr kociņš sauss". Ja šķiet, ka augša kļūst par daudz būna, uzklāj cepampapīra vai folijas gabalu.
Kad maizīte gatava, to izņem no krāsns, ļauj formā 10 minūtes atdzist, tad ņem ārā no formas un apēd.
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

laimiga:
03.10.11 16:09:40

izskatas vienkarsi un garsigi .tulit pameginasu

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS