Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/nujorkas-maize-bez-micisanas/

Ņujorkas maize bez mīcīšanas

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
3 glāzes kviešu miltu (vai 1 - 2 glāzes kviešu baltie, 2 - 1 glāzes pilngraudu, rudzu vai kādi citi milti)
0,25 TK sausā rauga vai 2,5 g svaigā rauga (svaigo raugu noteikti iepriekš izšķīdina ūdenī)
1,5 TK sāls (pēc vēlēšanās no 1,25 – 2 TK)
1,5 glāzes ūdens
Gatavošana:
Sausās daļas labi samaisa bļodā. Pielej ūdeni un ātri samaisa. Process aizņem 1-2 minūtes, tikai tik ilgi kamēr milti slapji. Uzliek plēvi un atstāj uz 12-15 stundām istabas temperatūrā.
Viegli tīrāmu virsmu bagātīgi apber ar miltiem un izlej šķidro mīklu. Apber no virspuses ar miltiem. Tad uzmanīgi stiepjot saloka kā aploksni. Lieti noder plakana lāpstiņa, ar kuras palīdzību mīklu satver no malām. Vienā virzienā loka 3 daļās, otrā virzienā 2-3 daļās. Paņem rokās, pielabo, lai apaļa forma, liek uz miltiem/klijām bagātīgi apbērta dvieļa uzrūgt, ar to pašu dvieli apsedz, iepriekš apberot ar miltiem. Atstāj uz 1,5 – 3 stundām.
Uzkarsē cepeškrāsni ar visu cepšanai paredzēto pannu/katlu ar vāku līdz 240*C. Izņem karsto katlu, ieveļ tajā mīklu, vāku uzliek un liek cepties 30 minūtes ar vāku, tad 20 minūtes bez vāka. Gatavai maizei, pasitot pa apakšu, atskan dobjš troksnis.
Ērtāk:
1) virsmu mīklas veidošanai apklāj ar pārtikas plēvi, iepriekš galdu samitrinot. Nebūs jāberž galds, vienkārši atlikušos miltus kopā ar plēvi izmet.
2) Otrai raudzēšanai izmanto trauku, kas mazliet mazāks, kā cepšanai paredzētais. Tajā iepriekš ieklāj cepamo papīru. Mīklu uz katlu pārceļ ar visu cepamo papīru.
Gatavā maize ir ar skaistām, lielām, neregulārām porām, stingru garoziņu. Arī - savdabīga, „moderna” – bez cukura, taukvielām, bet tai ir kāda brīnišķīga īpašība – tā ir ļoti lēta!
Iesūtījis:
Vivitav
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS